2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı desteği ile Eskişehir Valiliği ve Kamu Araştırmaları Vakfı tarafından organize edilen "TÜRK DÜNYASI SİVİL TOPLUM ZİRVESİ" programı 11Mayıs 2014 Pazar günü Eskişehir Osmangazi Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Zirveye davet edilen Erzincan Dernekleri Federasyonu, Kongre Merkezi’nin fuayesinde Erzincan’ı tanıtmak amacıyla stant açtı.
Zirveye, Orta Asya ve balkanlar başta olmak üzere 48 ülke temsilcileri katıldı. “Türk Dünyası Sivil Toplum Zirvesi” ne son yıllarda önemli çalışmaları ile dikkat çeken Erzincan Dernekleri Federasyonu da davet edildi.
Zirveye katılma konusunda bilgi veren Federasyon Başkanı Selahattin Ayvaz şunları söyledi;
‘’Türk Dünyası Sivil Toplum Zirvesi; Türk Dünyası ülkelerinde; sivil toplum felsefesi ile toplumların sivil yoldan gelişmeleri fikrini yaymak.
Türk Dünyası ülkelerinde STK'ların deneyimlerini paylaşmaları, birbirlerinden yararlanmaları ve ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak.
Türkiye-Türk Dünyası STK'ları ilişkileri üzerinden toplumlar arası ilişkilerin gelişmesi için zemin hazırlamak amacıyla düzenlenmiştir.
Federasyon olarak organizasyon komitesinden daveti alınca önce Erzincan Valiliğimiz ve Belediye Başkanlığımız ile temasa geçtik. Erzincan’ı tanıtan kitap, afiş, broşür ve CD istedik. Kısa zamanda Valimiz Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy’un direktifleri ile gereken tanıtım dokümanlarını sağladık. Erzincan’dan tandır ekmeği, tulum peyniri ve kete getirdik. Federasyonumuzda bulunan kitap ve dergilerle takviye ederek güzel bir stant açtık. Bizim önemli görevlerimizden birinin Erzincan’ı tanıtmak olduğunu biliyoruz. Toplam kırk sekiz ülkeden 300’e yakın davetlinin katıldığı böyle bir uluslararası toplantıda Erzincan’ı tanıtabilmek bizleri çok sevindirmiştir. Toplantıya katılan tüm davetliler tulum peynirimizi, tandır ekmeğimizi, kete ve leblebimizi tatmıştır. Katılımcılara başta Ergan olmak üzere Erzincan’ın turizm değerleri anlatılmıştır. Zirve’ye hemşeri derneklerini temsilen katılan Federasyonumuz büyük takdir toplamıştır. Bu çalışmamızı destekleyen Valimiz Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy’a teşekkür ediyorum.’’dedi