Yapılan Genel Kurulda Başkan Saim Bahadır yeniden oyların tamamını alarak başkan seçildi.
Genel Kurulda seçimlerden önce söz alan Başkan Saim Bahadır; selamlama konuşmasından sonra, ERSİAD mensupları arasında dayanışma ve yardımlaşmayı merkeze alarak 30 yılı aşkın bir süredir Erzincanlı hemşehrilerimizin birbiriyle olan bağlarını devam ettirmeleri bakımından yıllardır önemli bir ihtiyacı gideriyor. Birbirimizi dinleyebileceğimiz, sorunlarımızı paylaşabileceğimiz, çözüm üretebileceğimiz bu tarz ortak oluşumlar toplumsal hayatın hemen her alanında, her ilçemizden çalışan hemşehrilerimiz için adeta yol gösterici vazifesi gören ERSİAD İstanbul'da Erzincanlıları temsil ediliyor. ERSİAD olarak bütün bu süreçlerde iş dünyasından sosyal hayata, gençlerimizin eğitim ihtiyaçlarından yaşlılarımızın sağlık sorunlarına kadar bütün hemşehrilerimizin sorunlarını giderme noktasında adeta bir köprü vazifesi görmeye çalışıyoruz.
Biliyorsunuz, bizim kardeş kuruluşumuz EKEV Erzincanlı öğrencilerimiz başta olmak üzere derslerinde başarılı kardeşlerimize yıllardır burs ve eğitim desteği sağlıyor. Bu öğrencilerimiz mezun olduktan sonra ERSİAD’ın öncülüğünde istihdam noktasında onları Erzincanlı iş adamlarımızın firmalarına yönlendirilmelerini sağlayıp, bu yönüyle derneğimiz, nitelikli istihdamın artması için hatırı sayılır bir rol üstlenecektir. Bu anlamda ERSİAD’ın iyi bir örnek oluşturacağı kanaatindeyim” dedi.
Bahadır, “ERSİAD, 30 yıllık geçmişi itibariyle her kesimden insanımızın yanında yer almış, hemşehrilerimizin girişim tecrübelerini desteklemiştir. Bütün siyasi anlayışların üstünde hareket eden ERSİAD, mensuplarının siyasi mensubiyetlerini ve dünya görüşlerini değil; iş yapma ahlakını dikkate alan bir kuruluştur. Bu yönüyle derneğimizin ana prensiplerini, köklerini tarihimizde bulduğumuz Ahilik teşkilatıyla ifade edebilirim. Bizler de alışverişinde, ticaretinde özetle tartısında mizanı şaşmayan sizin gibi çok kıymetli kardeşlerimizle birlikte Ahi Evran gibi şahsiyetlerle özdeşleşen bu iş ahlakını ayakta tutmaya çalışıyoruz. Maksadımız biriktirmek değil, fayda sağlamaktır. Çünkü bizler yalnızca kendimize yönelik bir kazancın peşinde koşmak yerine, insanlığın ortak değerlerine katkı yapacak bir medeniyetin mensuplarıyız. Afrika’da açtığımız bir su kuyusunun, Anadolu’nun ücra bir köyünde inşâ ettiğimiz bir okulun, bir taş da benden olsun diyerek yaptığımız bir câmiin yahut onlarca insanın geçimine vesile olan bir fabrikanın her biri aslında aynı kapıya çıkıyor; arkamızdan hayır dua ile yâd edilmek” ifadelerini kullandı.
Başkan Saim Bahadır; Gündelik tartışmaların, günü kurtarsa bile geleceğimizi zora sokacak kısır çekişmelerin aramızdaki hemşehrilik bilincine asla zarar vermemesi gerekir. Farklı semtlerde oturan, farklı okulları bitiren ve farklı sektörlerde çalışan insanlar olarak bizim en önemli ortak paydamız Erzincanlı olmaktır. Bu farklılıkları Erzincanlılık kimliği altında bir ahenge dönüştürebilme becerisini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da göstereceğimizden hiç kuşku duymuyorum. Çünkü bizim ERSİAD olarak en önemli özelliğimiz siyaset üstü bir anlayışa sahip olmamızdır. Bizler siyaset adamı değil ticaret adamıyız. Ticaretimizin ana gayesi ise ülkemizin ekonomik istiklâlini sağlayacak adımları hep birlikte atmak ve bu sayede huzur ve refahın tesis edildiği bir ekonomik standardı ülkemizin her ferdinin ulaşacağı bir seviyeye taşımaktır” dedi.
Başkan Saim Bahadır’ın konuşmasının ardından Genel Kurul Divan Başkanlığını EKEV Başkanı Sadık Ağca, Ömer Barış Uludağ ve Muharrem Baltacı seçildi. 
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile devam eden Genel Kurulda, Derneğin 2017-2020 Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Mali Tablolar ile Denetim Kurulu Raporu ibra edilerek, kabul edildi. 2021-2023 Tahmini Bütçesi onaylandı.
Tüzük değişikliğine gidilen Genel Kurulda, yönetim sayısı yeniden 17 olarak değişirken, Onursal Başkanlık tüzüğe eklenip, İstanbul dışındaki illerde de ERSİAD şube açabilecek.
Tek liste ile gerçekleşen seçimde, Başkan Saim Bahadır güven tazelerken, ERSİAD Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Adem Koçyiğit, Atilla Kırali, Baki Özarslan, Bekir Taner Ateş, Cebrail Uludağ, Güngör Akkaya, Hasan Meral, İsmail Taş, Mehmet Özcanlı, Mehmet Yıldız, Niyazi Sarımaden, Nur Doğan Sezgin, Sakine Tükek, Sedat Şahin, Selami Taşpınar, Tayfun Demir.
ERSİAD Yönetim Kurulu Yedek Üyeler; M.Zafer Alsaç, Muharrem Baltacı, Hasan Sezgin, Haluk Başaran, Ebubekir Gürbüz, Reşat Güngör Çectepe, Serdar Can, Aziz Kondur, Celal Demirtaş, Cumali Akdağ, Kemal Sır, Yılmaz Manav, Ahmet Taşkın, İrfan Özdemir, Ramazan Coşkun, Yavuz Erkan, Sinan Bayazıt.
Denetim Kurulu Asil Üyeler; Hacı Emin Vural, Nazif Barış Çiftçioğlu, İbrahim Güner.
Denetleme Kurul Yedek Üyeler: Güngör Kesmen, Recep Kılıç, Erhan Koçyiğit, oldu.
Genel Kurul dilek ve temennileri ardından sona ererken, ERSİAD Yönetimi ilk toplantısını gerçekleştirdi.