Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Gürkan, Erzincan'da açılacak olan Gümrük Müdürlüğü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gürkan açıklamasında "Erzincan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığımızın, bölgede yer alan firmaların gümrükleme işlemlerinin Erzincan ilinde yapılabilmesini talep eden 24.10.2017 tarihli yazısı üzerine, Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi ve çalışma arkadaşları incelemelerde bulunmak üzere Erzincan’a gelmişlerdir. Bölge Müdürümüz Şanverdi ve heyeti öncelikle Ticaret ve Sanayi Odamızı ziyaret ederek, konuyla ilgili Oda yönetimi ile devamında da Erzincan Organize Sanayi Bölgesi’nde firma yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ilgililerle istişarelerde bulunmuşlardır.

Son derece verimli geçen inceme ve istişareler sonucunda; Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Erzincan Havalimanı Gümrük Muhafaza Kısım Amirliği’nde görevlendirilecek ilave memur ile öncelikle sadece ihracata yönelik gümrük işlemlerinin ilimizde yürütülebilmesi için adı geçen Bölge Müdürlüğü tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan onay talep edileceği bilgisi edinilmiştir. Bakanlık tarafından gerekli onayın verilmesini müteakip ilimizden yapılan ihracatlarda gümrük hizmeti artık Erzincan’da verilebilecektir.

Çalışmaların bir an önce tamamlanarak ilimizden ihracat yapan firmalarımıza gümrük hizmeti verilmesini diliyoruz.

Söz konusu çalışmalar için Erzincan Milletvekillerimiz Sayın Sebahattin Karakelle ve Sayın Serkan Bayram,Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci'ye, Valimiz Sayın Ali Arslantaş’a, hemşehrimiz olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın İsmail Yücel'e ve Bölge Müdürümüz Sayın Hüseyin Şanverdi'ye teşekkür ederiz"dedi.