Erzincan Barosu yeni hizmet binasının hizmete girmesi dolaysıyla Baro Başkanı Av.Adem Aktürk gazetecilerle bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.

Aktürk yaptığı basın açıklamadına "Baromuzun Genel Kurulu sonrası yapılan seçimlerde meslektaşlarımın yoğun teveccühü ile ikinci kez Erzincan Barosu Başkanlığı görevi tarafımıza tevdii edilmiştir.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilk günkü heyecanla ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. 

Yeni dönemde de üstünlüğünün, insan haklarının ve yargı bağımsızlığının tam ve eksiksiz uygulanması için çalışacağız.

Adalet kavramına, mesleğimize ve meslektaşlarımızın haklarına etkin, katılımcı ve güçlü baro anlayışı ile sahip çıkacağız. 

İlk göreve başladığımız 2016 yılında meslektaşlarımıza yeni baro binamız olacak bunun için çalışacağız sözünü vermiştik.

Bağımsız savunmanın ilk şartı; meslek itibarımıza yakışır, adliye dışında bir binanın varlığıdır. 

Bu iki yıllık süre zarfında hizmet binası alımıyla ilgili verdiğimiz sözü tutmak için çok çalıştık.

Yoğun çalışmalarımız neticesinde, Türkiye Barolar Birliği tarafından Şehrimize 3 milyonluk yatırım yaptırmayı başararak yeni Baro binamızın alımı gerçekleştirdik.

Şehrimizin en güzel yerinde bu muhteşem bina meslektaşlarımıza, Erzincanımıza hayırlı olsun.

Desteğini bizden esirgemeyen TBB Başkanımız Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'na buradan teşekkür ediyorum. 

Bina alımı dışında geçmiş döneme ilişkin çalışmalarımızı da ana hatlarıyla sizlerle paylaşmak isterim;

Meslektaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak adına Başkanlığımıza ait araçlarımızı da yeniledik. 

Eski baro binamızdaki kiracımız ile kira sözleşmemiz sonlandırdık akabinde binamızı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan İl Müdürlüğü’ne kiraya verilerek
baromuzun kira gelirini iki katına çıkardık.

Türk Ekonomi Bankası ile 2 yıllık promosyon sözleşmesi imzalayarak 50.000-TL gelir elde ettik.

Mesleki farkındalık oluşturmak ve vatandaşlarımıza avukatlık mesleğinin önemi hakkında bilgilendirme yapmak adına; açık hava reklamları, billboard, afiş gibi iletişim araçlarıyla reklamlar verdik.

Başkanlık makamının kapılarını herkese açtık, biz hep oradaydık; sorunları dinledik, çözümler ürettik.

Adliye içerisinde baromuzun gücünü ve etkinliğini artırdık. 

Meslektaşlarımızın gerek resmi dairelerde gerekse cezaevinde yaşadıkları sorunlarda yanlarında yer alarak, yaşanılan sorunlar kurumsal düzeyde çözüme ulaştırdık.

Gerek ülkemizi gerekse şehrimizi ilgilendiren konularda baromuz, basın açıklamalarını yaparak etkin bir duruş sergilemiştir. 

Avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek saygınlığını artırmak ve avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla; sorunlarımızı en üst mercilere taşıdık.

Adalet Bakanlığı’na meslektaşlarımızın yeşil pasaport sahibi olabilmeleri, avukatların emekli maaşlarına iyileştirme yapılması ve stajyer avukatlara maaş bağlanması için yazılı müracaatta bulunduk. 

Meslektaşlarımızın mesleğin icrasına yönelik ihlal ve müdahalelerle karşılaştıklarında doğrudan Baroya ulaşmalarını sağlamak için 0545 446 19 73 NO’LU “Avukata Acil Destek Hattı” oluşturduk. 

Yorucu ve stresli iş ortamından bir nebze olsun uzaklaşabilmek, meslektaşlarımızla diyalog ve dayanışmayı arttırabilmek adına birlik, beraberlik ve dayanışma geceleri tertip ettik. 

Meslektaşlarımızın mesleki ve kişisel gelişimine verdiğimiz önemin bir gereği olarak etkin eğitim çalışmaları ve seminerler düzenledik.

Yine Stajyer avukatlarımız için 30 tane staj eğitim programı tertip ettik.

Başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde düzenlenen mesleki nitelikteki toplantılara katılarak baromuzu temsil ettik, mesleki sorunlara çözümler üretmeye çalıştık. 

Tüm Resmi tören ve etkinliklere katılarak baromuzu temsil ettik.

Kadınlarımızın yanında olmaktan geri durmadık. 

Çocuklarımız için yaptığımız etkinliklerle umutlarımıza yatırım yaptık. 

Kadına şiddet ve çocuk istismarı insanlık suçudur, sessiz kalmayın” sloganıyla billboard ve afiş çalışması yaparak farkındalık oluşturduk.  

Hukuka ve insan haklarına yönelik aykırılıkların; çocuklara, kadınlara, doğaya ve hayvanlara karşı işlenen suçların karşısındaydık.

Topluma ve ülkemize sorumluluğumuzun bir gereği olarak sosyal sorumluluk projeleri ürettik ve var olan projelerde yer aldık. 

Şehitlerimizin birinci derece yakınlarına ve gazilerimize ücretsiz, gönüllülük esasına dayanan hukuki yardımda bulunmaktayız. 

Kariyer söyleşileri kapsamında sekiz tane lise ile bir araya gelerek avukatlık mesleğini tanıttık, çocuklarımızın haklarını kendilerine anlattık. 

Meslektaşlarımız ve aileleri için kapsamlı kültür gezileri gerçekleştirdik, mutlu anlar yaşadık.

İki yıldan bu yana yoğun ve gayretli çalışmalarımız neticesinde; Erzincan Barosu sadece adı olan bir meslek kuruluşu olmaktan çıkmış, kendini, kamuoyunda toplum ve tüm kurumlar nezdinde en üst düzeyde tanıtmış, temsil etmiş; gerek Şehrimizde gerekse Türkiye çapında yüksek saygınlığa ulaşmış, sözü geçen, varlığından söz ettiren, ulusal ve yerel basında her gün güzel projelerle adını altın harflerle yazdıran  etkin, katılımcı bir kamu meslek kuruluşu haline gelmiştir.

Erzincan'da Baro Var" ve var olmaya devam etsin diye daha çok çalışacağız.

Yeni dönemde planladığımız çalışmalar hakkında bilgi vermek isterim; 

Meslektaşlarımız için 15-16 tane meslek içi eğitim semineri gerçekleştireceğiz, sosyal sorumluluk projelerimiz artarak devam edecek, bulunmamız gereken her yerde olacağız; kadına şiddetin önlenmesi ve çocuklarımız için; eğitim ve farkındalık çalışmaları yapacağız ayrıca meslektaşlarımızın mutluluğu için kültürel etkinliklerimiz devam edecek.

Yani geçmiş döneme kıyasla toplumun içinde aktif yer alacağız, çok daha iyi şeyler yapacağız, bilmenizi isteriz.

Yeni ümitler ve heyecanlar eşliğinde, 2019 yılına giriyoruz.

2019 yılının Ülkemize, Milletimize ve tüm insanlığa huzur, barış, sağlık ve refah getirmesini temenni ediyorum. 

Yeni yılınızı tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.