13 Şubat 2018 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılan ve Türkiye genelinde 18. İl müdürlüğü olan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Erzincan İl Müdürlüğü tarafından Erzincan genelinde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldiler. BYEGM İl Müdürlüğü binasında düzenlenen birliktelik toplantısına BYEGM İl Müdürü Yahya Tekin, BYGEM Genel Müdürlüğünden gelen uzmanlar ve Erzincan'da görev yapan basın mensupları katıldı.

Bir süre çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulduktan sonra BYEGM İl Müdürü Yahya Tekin açıklama yaparak çalışmalarını değerlendirdi. Tekin; "İl Müdürlüğümüz 11 Ocak 2018 tarihinde Resmi Gazetede Yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile başbakanlığa bağlı Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü 18. İl Müdürlüğü olarak Erzincan'a kuruldu.

13 Şubat 2018 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılışı yapıldı. Devletimizin en köklü kurumu olan müdürlüğümüze 19 Şubat 2018 tarihi olarak Müdür olarak başladım. İl genelinde elde ettiğim bilgi ve birikim ile bize bağlı olan Tunceli, Bayburt ve Gümüşhane illerinde ki tüm Ulusal ve Yerel basın mensupları ile koordinasyon halinde bir arada bulunacağım. Vatandaşların doğru haber alması için gece gündüz çalışan siz değerli arkadaşlarım ile birlikte çalışacağız. Yerel medyanın güçlendirilmesi için eğitimler, seminerler, bilgilendirme toplantıları gazeteci değişim programları basın özendirme yarışmaları düzenleyerek yerel basının gelişmesine katkı sağlayacağız. Ayrıca bölge ve ilimizin gelişmesi için ortak çalışmalar yapacağız. "dedi.