DSİ Erzincan’a yaptığı yatırımlarla Erzincan ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Erzincan ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU; DSİ olarak son 15 yılda Erzincan’a 1 baraj inşa ettik. 118 820 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 77 233.000 TL zirai gelir artışı sağladık. 49 derenin ıslahını tamamladık. ’dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Erzincan ilinin de nasibini aldığını belirten DSİ Genel Müdürü ACU;’’ Bu kapsamda çalışmalarda sona gelinen Erzincan Tercan Çatakdere Gölet’inde depolanacak su ile 770 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. ’dedi.

Temelden yüksekliği 22 metre olan Çatakdere Göletinin tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 500.000 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten Genel Müdür ACU;’’ DSİ olarak Toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız; tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir. Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz; belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU;‘’Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.