Yeni tip korona virüsü tedbirleri kapsamında 29 Nisan Perşembe saat 19: 00'da başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi saat 05: 00 bitecek olan "tam kapanma" öncesinde Erzincan'da kuruyemiş, tekstil, pastane ve banka şubeleri gibi birçok alanda insan yoğunluğu yaşanıyor.

Covid-19 mücadelesi kapsamında 29 Nisan Perşembe saat 19: 00'da başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi saat 05: 00 bitecek olan "tam kapanma" öncesi Erzincan’da insan yoğunluğu yaşanmaya başladı.
Erzincan’ın en işlek caddelerinde alışveriş hareketliliği yaşandığı gözlemlenirken Erzincan Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Erzincan Belediyesi Zabıta ekipleri vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde ve işletmelerdeki denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle Ordu Caddesi ve Fevzipaşa Caddelerinde bulunan bankaların önlerinden yaşanan yoğunlukta maske ve mesafe kuralını uymayan vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Tam kapanmaya 1 gün kala Erzincan’da yoğunluğun üst seviyede yaşandığını dile getiren İbrahim Gürler "Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında devletimiz gerekli önemleri aldı. Tam kapanma öncesi Erzincan’da hareketlilik görünüyor. Aslında bu hareketliliğe hiç gerek yok. Günlük yaşam konusunda da devlet kuruluşları olsun, diğer gıda sektörleri olsun belirlenen saatlerde hepsi hizmet verecek. Bu hareketliliğe ve tedirginliğe hiç gerek yok. Herkes maske, mesafe ve hijyen kuralına uyarsa bu kısıtlama sonrası normale dönemeye başlarız" dedi.