Erzincan'da, acemi eğitimlerini tamamlayan 2 bin 990 ikinci dönem bedelli er, törenle yemin etti.

Bedelli erlerin yemin töreni, olumsuz hava koşulları sebebiyle Erzincan 59. Havan ve Topçu Eğitim Tugayı General Enver Eralp Kışlası yemekhanesinde yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 2. dönem 2 bin 990 bedelli er yemin etti.

Erlerin yemin etmesinin ardından birliğine ilk katılan bedelli er Harun Mertoğlu, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Ardından birliğe ilk katılanlar arasında yer alan ya da başarılı olan erlere, 59. Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam tarafından başarı belgesi ve hediye verildi.

Tuğgeneral Sağlam, daha sonra yemin eden erlere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanından birliğe katılan gençlerin, ant içme törenini gururla gerçekleştirdiğini söyledi.

Sağlam, şunları kaydetti:

"Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Kahraman Mehmetçikler Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak onurdur. Askerlik göreviniz ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi mirastır. Ettiğiniz bu kutsal andın size, ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Bedelli erler, program sonrası töreni izlemeye gelen yakınları ile kucaklaşıp sohbet etti.