Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları ve Uygulama ve Araştırma Merkezi Tarafından  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli” düzenlendi.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen panele öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.  Moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Songül Alşan’ın yaptığı panelde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Erciş, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Uysal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer konuşmacı olarak yer aldı. Program açılış konuşmasını yapan Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBYÜKAM) Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi Kader Altın, kısaca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ve EBYÜKAM’ın önemine değindi.

Panelistlerden Prof. Dr. Aysel Erciş yaptığı konuşmada kadına verilmiş roller olduğunu bunun sonucunun da  çalışma hayatında engeller oluşturduğuna  dikkat çekti. Günümüzde kadın ve erkek arasında rol paylaşımının eskisi gibi olmadığını belirten Prof. Dr. Erciş,  kadınların etkin rolünün günümüz toplumunda  giderek artığını da sözlerine ekledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer ise “Başarıya Giden Yol” adlı sunumunda kendi hayat hikâyesinden yola çıkarak başarıya giden yolda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Uysal ise “İnanmak Başarmaktır” adlı sunumunda kadın ayrımının toplumlarda  sınıf ve ırk ayrımından daha keskin olarak  göründüğüne ve erkek egemenliğin olduğu toplumlarda  kadına şiddetin olduğuna  değindi.  Prof. Dr. Uysal aynı zamanda kadınların inanarak birçok şeyi başarabileceğine  ve önemli yerlere gelebileceğine de vurgu yaptı.

Program sonunda katılımcılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergün Kutlusoy tarafından  çiçek takdimi yapıldı.