Erzincan'da, acemi eğitimlerini tamamlayan 2 bin 656 asker yemin etti.

Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugayı General Enver Eralp Kışlası'ndaki yemin töreni, sancağın yerini almasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından 1998-3 tertip, 1. kademe askerlerden oluşan 2 bin 656 Mehmetçik'in yemin ettiği törende, birliğe ilk katılan acemi erler yaş kütüğüne plaket çaktı. Törende, 59. Topçu Eğitim Tugay Komutan Vekili Topçu Albay İbrahim Özyurt, birliğe ilk gelen erlere belge ve hediye verdi.

Albay Özyurt, yemin eden erlere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanından birliğe katılan gençlerin ant içme törenini gururla gerçekleştirdiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan kahraman Mehmetçiklerim. Bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emir ve amirlere mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava, su ve toprak kadar kutsaldır."

Özyurt, "Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Artık kutsal görev sırası sizde. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi bir asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Ettiğiniz bu kutsal andın size, ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetleri ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

3. Ordu Komutanlığı Bölge Bando Takımı'nın çeşitli marşlar ile Mehter Marşı'nı seslendirdiği törende, yakın dövüş gösterisi yapan askerler, vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Yemin eden askerlerin bazılarının yakınları gözyaşlarına hakim olamadı, bazıları da töreni cep telefonu kamerası ile kayıt altına aldı.

Tören geçişiyle tamamlanan program sonrası yemin eden erler, yakınları ile kucaklaşıp hasret giderdi.