Erzincan’da 17 Temmuz 2015 tarihinde yanan Sentetik futbol sahası aradan geçen 4 yıla rağmen adeta kaderine terk edildi. Dünyanın parası harcanarak yaptırılan bu Milli servet 4 yıldır atıl bir vaziyette yürekleri sızlatıyor. Erzincan’a her yıl sportif anlamda Milyonlarca lira yatırım yapılırken Sentetik futbol sahası ise her yıl teğet geçildi.

Erzincan’da 17 Temmuz 2015 tarihinde Yunus Emre mahallesinde Erzincan Belediyesine ait Ülkü Spor Kompleksi içerisindeki sentetik futbol sahasının etrafında bulunan kuru otların tutuşmasıyla birlikte futbol sahasına sıçramasının ardından sahanın bir bölümü yandı. Aradan 4 yıl geçmesinin ardından saha ile ilgili hiçbir yetkilinin olumlu sonuçlanacak bir çalışma yapmaması sporseverleri üzüyor. 


MİLLİ SERVET HEBA EDİLİYOR
Erzincan’da yıllarca Okul takımlarının, amatör kulüplerin, kadın futbol takımlarının özet olarak Erzincan'ın geleceği olan sporcuların, antrenman ve müsabakalarını yaptıkları Ülkü Spor Sentetik Futbol Sahası 4 yıldır sahipsizlikten ve ilgisizlikten adeta milli bir serveti heba ediliyor. 
Dört yıl önce meydana gelen yangında sahanın 3/1 bölümün yanması sonucunda müsabakalara kapanmak zorunda kalınırken Erzincan merkez’de faaliyet gösteren bir çok futbol kulübü ise antrenmanlarını ise yanık sahada yapmak zorunda kalıyor. 


3 TAKIM YARIM SAHADA ÇALIYOR
Yangının ardından geriye kalan kısımda antrenmanlarını yapan takımlar özellikle amatör futbol sezonunun açılmasıyla birlikte yarım saha da 3 takım aynı anda antrenman yapmak zorunda kalıyor. 


SOYUNMA ODALARI REZALET 
Resmi müsabakalara kapatılan sahanın soyunma odaları ise kullanılamaz hale gelmiş durumda. Suları akmayan ve hijyenik olmayan bir ortamda soyunma zorunda kalan sporcular Ülkü Spor Sentetik Futbol Sahasının bir an önce yapılmasını talep ettiler. 


BAKAN YARDIMCISI SİNAN AKSU’DAN ÇÖZÜM İSTEDİLER
Yozgat'ta evden getirdikleri eski halı ve kilimleri sererek "halı saha" görünümü verdikleri alanda futbol oynayan çocuklar için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu devreye girmesinin ardından çocukların hayali gerçeğe dönüştü. Erzincanlı olan ve Erzincan’da yapılan her spor yatırımının altında imzası olan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu’dan saha için devreye girmesini isteyen Erzincanlı sporseverler Sinan Bey isterse burası bir ayda çözüme kavuşur dediler.


ÇÖZÜM İSTEDİLER 
Konu hakkında görüşlerini almaya çalıştığımız Amatör spor kulüplerinin idarecileri ise bu sahanın Erzincan futbolu için çok önemli olduğunu, yetkililerden bir an önce bu saha için çözüm bulunmasını talep ettiler.

MEKİK DOKUDUK
Erzincan ASKF Başkanı Emin Turan ise konu hakkında yaptığı açıklamada bu sahanının Erzincan Belediye Başkanlığının tescilli sahası olup, Erzincan ASKF, TFF ve Erzincan Belediyesi konsorsiyumunda yapılan sahanın 3.645 m2 si bir ihmal sonucu yandıktan sonra ASKF olarak Erzincan Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü arasında defaten git gel mekik dokuduk ama bir sonuç elde edemedik. 
Bu sonuçsuzluk Erzincan’ın atanmış ve seçilmişlerinin Erzincan’da Amatör sporlara ve amatör sporculara Erzincan’ın gençlerine bakış açısının bir örneği olarak görüyoruz dedi.