Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Güneş Enerjisi Santralleri-3 (YEKA GES-3) yarışmalarının dördüncü günü tamamlandı. Bayburt, Bingöl ve Bilecik’te bulunan 4 şirkete 50 megavat kapasite tahsis edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca düzenlenen yarışmalar, kilovatsaat başına 35 kuruş tavan fiyat üzerinden açık eksiltme usulüyle yapıldı. Buna göre YBT Enerji Elektronik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 10 megavat kapasiteli Bilecik-1 bölgesi için kilovatsaat başına 25,7 kuruş, aynı kapasiteli Bilecik-2 bölgesi için kilovatsaat başına 24,9 kuruş teklif verdi. Toplam 10 megavat kapasiteli Bayburt-1 bölgesi için ise HMN Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş kilovatsaat başına 26,3 kuruş teklif sundu.

Aksa Enerji Üretim A.Ş, 10 megavat kapasiteli Bingöl-1 bölgesi için kilovatsaat başına 21,7 kuruşla en düşük teklifi veren firma oldu. Teknoel Elektrik Mekanik Mühendislik Limited Şirketi, aynı kapasiteli Bingöl-2 bölgesi için kilovatsaat başına 21,6 kuruşla en düşük teklifi verdi. Yarışmaların son gününde 4 şirkete 50 megavat güneş enerjisi kapasitesi tahsis edildi.