Erzincan'da polislerce drone ile gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, trafik kurallarına uymadığı tespit edilen sürücülere ceza yazıldı.

Kentte, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube ekipleri, trafik yoğunluğunun en çok yaşandığı kavşak ve caddelerde drone ile denetim yaptı.

İki ekiple gerçekleştirilen denetimlerde, bir ekip kural ihlalinin en sık yaşandığı noktada drone havalandırarak beklerken diğer ekip ise yolda uygulama yaptı.

Trafik kural ihlallerini önlemeye yönelik çalışma yapan ekipler, drone ile araçlarda cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri takmama ve kırmızı ışık ihlali konusunda denetimlerde bulundu.

Bu denetimler sonucu trafik kurallarına uymadıkları saptanan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Erzincan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İbrahim Ömercioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm teknolojik imkanları kullanarak vatandaşların seyir güvenliği için denetimlerini artırdıklarını belirtti.

Trafiğin yoğun olduğu kavşak ve caddelerde denetimlerine devam edeceklerini ifade eden Ömercioğlu, şunları kaydetti:

"Ana caddeler ve kavşaklarda drone ile denetimlerimiz sık sık devam edecektir. Sürücülerimiz her yerde trafik polisini göremeyebilirler ancak şunu bilmelerini istiyoruz havadan denetimlerimize devam edeceğiz. Amacımız vatandaşımıza bir zarar gelmesin, kazalarımız olmasın. Hep birlikte kazasız belasız güzel günlere adım atalım."