Erzincan Türk Optisyen Gözlükçüler Birlik üyeleri 1 Haziran  Gözlükçüler ve Optisyenler günü dolaysıyla Atatürk anıtına çelenk sundu.

Türk Optisyen Gözlükçüler Erzincan Birlik Başkanı Mahmut Aydın başkanlığında toplanan üyeler Atatürk anıtına çelenk sundu. 

Türk Optisyen Gözlükçüler Erzincan Birlik Başkanı Mahmut Aydın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada "Sözlerime tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle vefat eden vatandaşlarımıza ve bu cennet vatanımız için canlarını düşünmeden feda eden tüm şehitlerimize Allah ‘tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır, tüm hastalarımıza da acil şifalar diliyor, bu süreçte özverili ve fedakâr çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunarak başlamak istiyorum.

Tüm meslektaşlarımızın 1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Gününü kutlarım.

Saygın bir Sağlık Mesleği olma yolundaki yolculuğumuza 1940 yılında çıkan 3953 sayılı "Fenni Gözlükçülük Hakkında Kanun" ile başlayıp, 20 Aralık 2017 yılında 5193 sayılı Meslek Kanunumuza eklenen Geçici Madde ve 17 Mart 2019 Tarihindeki Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğimizin İlk Genel Kurulu ve sonrasında 29 Ağustos 2019 tarihinde Resmi Gazetede Ülke genelinde 20 Odamızın kuruluşunun yayınlanması ile bu yolculuğu taçlandırdık. Bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen Devlet Büyüklerimize ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim. Böylece tüm meslek mensuplarımızın hayali olan Kamu Kurumu niteliğinde Meslek Birliğimize ve Odalarımıza kavuştuk.

Pandemi döneminde önemi daha iyi anlaşılan, göz sağlığını, dün bugün ve yarın da en iyi şekilde temsil etmeyi vazife edinen meslektaşlarımızın, önce sağlık sloganıyla, hizmetlerine ilk günkü aşk ile devam ederek, Mesleğimize duyduğumuz güvenle ve meslektaşlarımızdan aldığımız güçle Optisyenlik-Gözlükçülük mesleğini ileriye taşımak, meslektaşlarımızın haklarını korumak ve seslerini duyurmak için hep birlikte  çalışmayı sürdüreceğiz . Meslektaşlarımızın bu önemli günlerini tekrar kutluyor, yüreklerinde taşıdıkları meslek aşkını hiç kaybetmemelerini temenni ederek, birlikte daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle, saygılar sunuyorum"dedi