Çin’den Türkiye’ye getirilen Covid-19 aşısı CoronaVac Erzincan’da İlk olarak sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlanıldı.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, kentte ilk olarak Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastane Başhetimi Dr. Öğr.Üyesi Orhan Çimen ile hastane personeline uygulandı. 
Gerçekleşen aşı programında bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik,  bu gün itibariyle sağlık çalışanlarına aşı işlemlerinin başlatıldığını ifade etti.  

Hirik, “ilimizde 28 aile sağlığı merkezi 8 ilçe hastanesi ile Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde MHRS ile randevu alarak sağlık personeli önceliğinde aşılar yapılmaya başlandı. Bu hastalıktan korunmanın en etkili yolunun aşı olduğunu biliyoruz. Tedbirlerle şu ana kadar gerçekten halkımızı koruduk, ama  bundan sonraki korumanın standardı aşı ile mümkün. İlimizde 3 bin 600 Sağlık Müdürlüğü personeli olmak üzere . Eczacı ve özel hastane özel muayenehane sağlık çalışanlarının tamamı bu aşılanmadan faydalana bilir bunlarla birlikte rakam yaklaşık 4 bin 500 civarında. Olduğunu söyledi. 
Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Orhan Çimen, ise "Aşılarımız geldi aşı odalarımız tamamlandı personellerimiz MHRS üzerinden randevularını aldı. Hastanemizde 10 aşı odasında personelimiz ile aşı işlemlerine başlayacağız." dedi.