ERZİNCAN (AA) - Erzincan'ın Ergan Dağı eteklerindeki Oğulcuk köyünde tarlada çalışanları üzerine yıldırım düşmesi sonucu 2 kişi öldü, 2'si çocuk 6 kişi yaralandı.

Ergan Dağı eteklerinde yer alan ve kent merkezine bağlı olan Oğulcuk köyündeki bir tarlada yağmura yakalanan ve aralarında çocukların da olduğu 8 kişi, tarladaki bir koma sığındı.

Bu sırada yıldırım düşmesi sonucu Ali Işık ile kardeşi Özlem Işık, olay yerinde hayatını kaybetti, 2'si çocuk 6 kişi de yaralandı.

Olayda Ali Haydar Gündoğan (50), eşi Pakize Gündoğan (45), Ece Gündoğan (5), Nurgül Özdemir (28) ve 4 yaşındaki oğlu Cemil Özdemir ile Yaşar Şekerli (38) yaralandı.

Olay sebebiyle bölgeye çok sayıda jandarma ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi ile ambulanslar sevk edildi.

Bölgeye gelen ambulanslar, yaralı 6 kişiyi, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş da Oğulcuk köyünde yıldırım çarpması sonucu 2 kişinin öldüğünü, 2'si çocuk 6 kişinin yaralandığını belirterek, "Yıldırım çarpması sonucu tarlada çalışan vatandaşlarımızdan 2'si öldü. Olayda 2'si çocuk 6 kişi de yaralandı." dedi.

Yaralıların hastanede tedavi altına alındığını, olay yerindeki incelemelerin de sürdüğünü bildiren Arslantaş, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Olayda ölen Ali ve kardeşi Özlem Işık'ın, Tercan ilçesinde oturduğu ve akrabalarına tarla işinde yardım etmek amacıyla köye geldikleri öğrenildi.

Bu arada, olay yerine gelen Cumhuriyet savcısı da jandarma eşliğinde bölgede inceleme yaptı.