Erzincan Kent İçi Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak yıl sonu değerlendirmesi ve otobüs ücretlerinin fiyatlarına yapılan zam hakkında açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Erzincan Kent İçi Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak şu ifadelere yer verdi; “Erzincan’da toplu taşıma bilindiği teşkilat altında toplandı Erzincan belediyesi ve kent içi ulaşımı ortaklaşa yürütüyoruz.  2017 yılın toplam 11 Milyon 500 Bin kişiye taşıma hizmeti vermişiz. Bunların içinde 65 yaş ve engelli vatandaşlarımızın taşıması konusu var. buda yaklaşık 2 milyon 197 bin kişi gibi bir rakama denk geliyor. Erzincan’ın tamamına hizmet ettiğimiz için zaman içinde hizmette bazı aksaklıklar olsa da kayde değer bir aksaklıkta yaşanmadı Elhamdülillah.

Bu sistemin hizmet noktasında daha ileriye gitmedi için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Erzincanlı hemşerilerimizde bu sisteme başından beri sahip çıktıklarını biliyor ve kendilerine ayrıca teşekkür ediyoruz. Hizmet alanların en iyi hizmet almaları için kamu denetçiliği gibi çalışmalarının hizmete daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bu yaşanan aksaklıklar, eksiklikle hizmet anlamında vatandaşlarımız tarafından var ise  bizim ihbar numaralarımız araçlarda ve kart dolum yerlerinde var. Bunlarla ilgili bize ulaşsınlar. Bize bilgi versinler bizler anında tespit edelim gereğini yapalım. Hizmet aksamadan devam etsin. Bu gibi durumların aksaklıkların tespit edilmesi vatandaşlarımızın kart kullanımı ile alakalı çok bağlayıcılığı var. tespit anlamında daha çabuk neticeye gidebilmemiz için illa ki Can Kart temin etmeleri gerekir. Hem kart kullanımında ekonomik oluyor çünkü kart kullanımı ve nakit hizmet arasında 50 kuruşluk bir fark var. aktarmalarda ikinci aktarmada yüzde 50 indirimden faydalanırlar. Hem de sisteme adaptasyon sağlanırsa her türlü olaya ve hadiseye daha çabuk ulaşıyoruz” dedi.

 Ayrıca Mehmet Albayrak fiyatların zamlanması hakkında şu ifadelere yer verdi; “2017 yılında ki tarife bilindiği üzere kartlı biniş 1,80 TL, 2,25 lira da nakit ile binişti. Yeni gelen zamlarla birlikte kartlı biniş 2lira, 2,50 lirada nakit ile biniş oldu. Öğrencilere de 10 kuruş bir zam yapıldı. Sizde takdir edersiniz ki burası bir işletme. Buranında bir giderleri var. Ayrıca çalışan 185 çalışanımız var genel manada. Bunların maaşlarında asgari ücretin artışı da bize mali yönden külfet getiriyor. Erzincan halkının burada ki ücret artışını hoş görü ile karşılayacağını düşünüyorum. Hepimize hayırlı olsun. Mümkün olsa da hiç artış yapmadan bu hizmeti sürdürebilsek. Ama Türkiye’de ki  ekonomik şartlar belli bunu da fiyat artışını da zorunlu hale getiriyor maalesef” dedi. Ayrıca Mehmet Albayrak araç filosu hakkında da şu ifadelere yer verdi; “Bu hizmeti şehir içerisinde 80 tane otobüs ile sağlıyoruz. Ayrıca üniversite hattımız var 14 numaralı hat. Bir 20 tanede aracımız oraya çalışıyor. 100 tane araçla Erzincan halkına hizmet etmeye çalışıyoruz. Bir de havaalanı hattımız var. 2 araçla havaalanı hattında çalışıyor. Uçaktan gelen yolcularımızın şehre ulaşmasında hizmet veriyor” dedi.