Erzincan belediyesi tarafında yaptırılan yeni halk pazarı bugün(22.10.2014) itibariyle halkın hizmetine açıldı. Erzincan 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde Erzincan Belediye Başkanı olan Yüksel Çakır zamanında projeler içerisinde olan Erzincan halk pazarı uzun bir süre sonunda Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy la hayata geçen pazaryeri halk tarafından da büyük ilgi gördü.

Erzincan Murat İşhanı arkasında açılan halk pazarında yoksullarda unutulmadı. Vatandaşlar alışverişlerini yaptıktan sonra Pazar yerinin ortasında bulunan fakirlere yardım amacıyla yapılmış olan kutuya pazaryerinden yaptıkları alışverişlerden fakirlerde yesin diye yardım amaçlı poşet içinde aldıkları sebze ve meyvelerden bırakıyorlar. Erzincan Belediyesi tarafından görevlendirilmiş mensuplar tarafından da bizzat kontrol ediliyor.

Daha sonra yapılan basın açıklamalarında öncelikle Başkan Başsoy dan konuşma yapılması için beklenirken oda sırasını bir dönem önce Erzincan Belediyesinde başkanlık yapmış Yüksel Çakıra bıraktı

Erzincan Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakır açıklamasında; “Öncelikle bu Kadir şinas davranışından dolayı Cemalettin Beye ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Burada bizim dönemimizde başlamış olan, fiziksel çalışmaları tamamlanmış olan bir üst yapı çalışmasını hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür çalışmaların bıraktığımız noktadan, hız kesmeden devam ettiğini görmekten de büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Erzincan’da yaşamaya devam eden bir kardeşiniz olarak 2009 ve 2014 yılları olmak üzere 5 yıl, birçok konuda yine beraberce, Cemalettin Beyle ve diğer Ak Parti teşkilat mensubu arkadaşlarımızla, mahalle muhtarlarımızla, Erzincan’daki bütün sivil toplum kuruluşlarıyla, vilayetiyle, Üniversitesiyle hizmet ettik. Birçok konuda ilklere birlikte imza attık. Şu anda bu adımlar hız kesmeden devam ediyor. İşte Ak Parti ve Ak Parti’nin ülkemizde açmış olduğu çığırın farkı budur. Birinin görevi bırakmasıyla hiçbir noktada çalışmalar sona ermiyor. Bilakis katlanarak, artarak devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemize 2023’e dair koymuş olduğu hedeflere bugün milletimizin ilk kez kendi seçimi ile görev başına getirdiği Cumhurbaşkanı olmasına karşılık Genel Başkan ve Başbakan olarak görevlendirilmiş ve seçilmiş olan Sayın Ahmet Davutoğlu Beyefendiye görevi devrettikten sonra zor bir süreçte görevi devralmasına rağmen ülkemizi savaşın eşiğinden çevirmek suretiyle bu hedeflere doğru emin adımlarla millet olarak ilerliyoruz. Başkanımızda bizim alt yapı ve üst yapıda başlattığımız çalışmaların üzerine yeni hedefler koymak suretiyle çalışmaları hız kesmeden devam ettiriyor.

Şahsım adına ve bütün Belediye Meclis üyesinde görev yaptığım arkadaşlar adına Başkanımıza, beraberinde Başkan Yardımcılarına ve şu anda görevi üstlenmiş olan Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımıza, muhtarlarımıza teşekkür ediyor, başarıların artarak devam etmesini diliyor, temenni ediyor, tekrar bu Kadir şinas davranışından dolayı Cemalettin Beye ayrı ayrı sizler adına ve şahsın adına teşekkür ediyor, sizlere de katıldığınız için hoş geldiniz diyorum” dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise açıklamasında; “Bir önceki Belediye Başkanımızın da söylediği gibi 30 Mart 2014’de başlayan Ak Parti yerel yönetimler serüveni devam ediyor. Yaklaşık 10 yılı yani 2 dönemi geride bıraktık. Bunun üzerine 3. dönemde 30 Mart 2014’de almış olduğumuz bayrağı daha ilerilere taşımak için tüm hemşerilerimizle birlikte çalışmaya gayret gösteriyoruz. 30 Mart yerel seçimlerinde bize göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Devletlerde devamlılık esastır. Kurumlar kalıcıdır ama idarecileri hep gelip geçicidir.

Allah’a hamdolsun benden önceki Belediye Başkanımız Sayın Yüksel Çakır’ın söylediği gibi gerçekten Ak parti2de hizmetler 11 yıldır hizmetler devam etmektedir. 30 Mart 2014’de almış olduğumuz bayrağı uçlara dikmenin çaba ve gayreti içerisindeyiz. Devletlerdeki bu devamlılık esasına göre bizden önceki Belediye Başkanlarımızın başlatmış olduğu yereldeki kalkınmayı can siparhane sürdürmeye devam edeceğimizi sizlere arz etmek istiyorum. Hizmetlerin hep yurt genelinde yapılmasında hem illerde yapılmasında en büyük kattı, en büyük emek bugün seçmiş olduğumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır, ondan Allah razı olsun diyorum. O ve ekibi bir tarih yazmıştır. Olmayacakları Allah’ın izniyle olur hale getirmiştir, Türkiye’de ve Dünya’da bir çığır açmıştır.

Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Tabi daha sonra partimizde bayrak değişimi oldu ve hiçbir sancı olmadan bu değişim gerçekleşti. Yeni seçilen ve göreve yeni başlayan Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’da aynı kararlılıkla bu hizmetleri yürüteceğinden hepimiz eminiz ve bunu görüyor, yaşıyoruz. Burada bir pazaryerinin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu Pazar yeri bizden önce hizmet yapan Belediye Başkanımız döneminde başlatılan ve bizim dönemimizde de noksanları tamamlanarak burada sizlerle birlikte bu güzel yerin hizmete açılmasının onurunu yaşayacağız. Biliyorsunuz Erzincan marka şehir olma yolunda hızlı ve emin adımlarla yoluna devam etmektedir.

Biz istiyoruz ki Avrupa’da, Amerika’da ve gelişmiş devletlerdeki modern şehirlerde ne varsa, oradaki Toniler, Coniler hangi imkânlara sahipse, benim Ahmet’im, Mehmet’im, Ali’m, Fatma’m, Zehra’mda aynı hak ve hukuklara sahip olsun. Biz Erzincan’ı modern, yaşanabilir ve marka bir şehir olması için çalışmalarımıza son hızla devam edeceğiz. Burada açacağımız pazaryeri caddelerde, sokaklarda, seyyar satıcılık yapan birçok kardeşimize burada uygun şartlarda tezgâhlar vererek ve onlara yaka kartları vererek, önlüklerini giydirerek hemşerilerimize daha kaliteli, daha güzel hizmetler sunmaları için burada bu kardeşlerimizi görevlendirmiş bulunuyoruz.

Bu pazaryerinde ayrıca bir özellik daha var. Burada bir sandık oluşturduk. Alışveriş yapan, hali vakti yerinde olan kardeşlerimiz, birçoğu da fakire domates gitsin, 2 kilo erik gitsin dediğiniz zaman onlarında kursağına bu pazaryerinden bir şeyler gitti derseniz, aldığınız 1 kilo ürünü buradaki yardım sandığına bıraktığınızda bu bölgedeki fakir, fukara, alma gücü düşük hemşerilerimizde buralardan sizin haberiniz olmadan, sizin sadaka cariyenize yazılacak, sizin hesabınıza yazılacak bir hizmeti de başlatmış olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Erzincan’da dünden bugüne Ak Parti döneminde yapılan hizmetler son sürat devam edecektir.

Bu yaz buna şahit oldunuz. Bu hizmetlere devam edeceğiz. Asfaltta olduğu gibi, kaldırımda, cansuyunda, doğalgazda, sosyal tesislerdeki hizmetlerimiz son sürat devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle hem benden önce görev yapan Mehmet Buyruk Beyefendiye, hem Yüksel Çakır Beyefendiye huzurlarınızda ekiplerine de teşekkür ederek, saygılar sunuyorum. Hepinize ve hepimize, tüm Erzincanlı hemşerilerimize bu pazaryerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.