Refahiye ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan ve etrafı çam ormanlarla çevrili Dumanlı Tabiat Parkı yaz aylarında olduğu gibi kışında doğal güzelliğini koruyor. Kar kalınlığının 1 metreye çıktığı tabiat parkında yürütülen karla mücadele çalışmaları havadan drone ile görüntülendi.   

Erzincan’a 70 kilometre uzaklıktaki Refahiye Dumanlı Tabiat Parkı kış aylarında sıcaklığın eksi 18 dereceye kadar düşmesiyle muhteşem bir güzelliğe kavuştu. Deniz seviyesinden yüksekliği 2 bin metre olan tabiat parkı yaz aylarında yerli ve yabancı bir çok turistin akınına uğrarken, Erzincan İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekiplerinin bölgede yaptıkları karla mücadele çalışması ile yolları kış aylarında da açık tutulmaya çalışılıyor. Tabiat parkına gelenler birçok gölün etrafında yürüyüş yapmanın yanında bölgede yapımı devam eden bungalov evlerinde tamamlanmasıyla konaklama imkanı bulacaklar.

Doğal güzelliği ile bölgenin en güzel mekanlarından biri olan Dumanlı Tabiat Parkı’nı herkesin görmesi gerektiğini ifade eden Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı; “Bahar ve yaz aylarında vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Kışın da ayrı bir güzelliğe sahip olan tabiat parkımızı görmek isteyen ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Karlar altındaki oksijen deposu çam ormanlarımız görülmeye değer.” diye konuştu.