Erzincan Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Barış Yalçınkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada "Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Demokrasinin temel taşlarından olan ‘Basın Özgürlüğü’, şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarındandır. Yazılı ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan basının, bu görevi yerine getirebilmesi için basın özgürlüğü hayati önem taşımaktadır. İlimizin her alanda başarıya ulaşmasında basın mensubu arkadaşlarımın gösterdiği duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum.

Gazetecilik, büyük bir özveri gerektiren, her koşulda, günün her saatinde, savaş ya da barış demeden, haftanın her günü, üstelik tatil veya bayram yapmadan yerine getirilmesi gereken gerçekten zor bir meslektir. Hatta gazetecilik bir meslek olmanın da ötesinde büyük fedakarlıklar gerektiren adeta kendine özgü bir yaşam biçimidir. Meslektaşlarımız toplumun bilgilendirilmesi sürecinde çok önemli görevler üstlenmiş birer haber neferleridir. Bu önemli misyonu gerçekleştirmek için zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan değerli mesai arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum.


Bu duygu ve düşüncelerle, basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm meslektaşlarımın  "10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü"nü Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına candan kutluyorum.