Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Ali Uğur tarafınan ağırlanan heyette, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan ve Meclis Başkanı Erdim Noyan yer aldı. Ziyarette, Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman da hazır bulundu. Bursa TSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen program kapsamında ilk olarak Erzincan’daki yatırım imkanları ve işbirliği fırsatları anlatıldı.

Bursa ziyaretleri kapsamında Erzincan heyeti Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa TSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Bursa Erzincanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ziyaret edildi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’ın uygun teşvik uygulamalarına rağmen yeterli derecede yatırım alamadığını belirterek, “Erzincan 6. bölge teşviklerinin uygulandığı bir şehir. Erzincan aynı zamanda yatay bir şehirleşmenin olduğu; Türkiye’nin depreme en hazırlıklı şehridir. OSB’miz karma bir OSB’dir. Her sektörde yatırım yapılabilecek kapasiteye sahibiz. Bizler iş dünyası temsilcilerimizin yatırım için Erzincan’ı her zaman gündemlerinde tutmalarını istiyoruz.” dedi.

Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, konuşmasında "Erzincan’da yatırımcılar için her şeyin hazır olduğunu belirterek, “Ulaşım sorununu çözmüş bir şehiriz. Yatırım yapmak isteyen tüm iş insanlarımızı kentimizde ağırlamayı istiyoruz.”

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu konuşmasında "Erzincan Organize Sanayi Bölgemiz tanamlanmış alt yapısı ile Erzincan iş alanına katkı sağlamaya devam ediyor. Farklı alanlarda yapılan çalışmaların daha da genişleyeceğini dile getiren Tanoğlu, yatırımcıların şehrimizde kazançlı çıkacağını ifade etti.

"Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise BTSO’ya ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Toplantı sonrasında, Bursa TSO ve Çorlu TSO heyetinin Erzincan’da misafir edilerek yapılacak olan yatırımların görüşülmesi kararlaştırıldı.