Erzincan’da vatandaşlar, ramazan ayının ilk gününde iftar sofralarında tüketmek üzere Ekşisu mesire alanındaki çeşmelerden akan doğal maden suyuna ilgi gösterdi. 

Erzincan’da ekşisu mesire alanında çeşmelerden akan doğal maden suyuna vatandaşlar ramazan ayında yoğun ilgi gösteriyor.  Kentte Ramazan ayının vazgeçilmez alışkanlıklarından birisi haline gelen Ekşisu tesislerinden su doldurma geleneği bu yıl da devam ediyor.
 

SOSYAL MESAFEYE UYULUYOR 
Kent merkezine 14 kilometre mesafede bulunan Erzincan Belediyesine ait Ekşisu Mesire Alanı'ndaki maden suyu çeşmelerinde vatandaşlar, ramazan dolayısıyla yoğunluk oluşturuyor. Araçlarıyla iftardan önce mesire alanına gelen vatandaşlar, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye uyarak yanlarındaki bidon ve şişeleri maden suyuyla doldurup evlerine götürüyor. 
Yörede "ekşisu" olarak bilinen ve ramazanda hazmı kolaylaştırması, mineral ve tuz kaybını kısa sürede gidermesi nedeniyle tercih edilen doğal maden suyu, vatandaşlarca özellikle iftarda tüketiliyor. 


MİNERAL AÇISINDAN ZENGİN BİR SU
Her yıl ramazan ayında doğal maden suyunu iftar sofrasında bulundurduğunu söyleyen Kenan Kaya,  “mineral açısından son derece zengin bir su. İçtiğimiz bu doğal maden suyu, iftardan sonra hazmı kolaylaştırıyor, midemi rahatlatıyor” dedi. 

Ramazan ayında her hafta mesire alanında bulunan çeşmelerden maden suyu aldıklarını ve iftarda tükettiklerini ifade eden Samet Karagöz, ise “Ekşisuyun doğal kaynaktan gelmesi ve sağlıklı olması nedeniyle sofralarımızda kullanıyoruz" dedi.