Erzincan'da son iki gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı sebebiyle Erzincan'da okullara bir gün ara verilirken, ekipler karla mücadele çalışması yapıyor. Karın güzel yönlerinin tadını çıkaran vatandaşlar, gerek akşam, gerekse gündüz saatlerinde kartopu oynayıp, gezinti yaparak gönüllerince eğlendi.

Önceki günden itibaren etkili olan kar yağışı şehir merkezinde 30 santimetreye ulaştı. Uzun süredir kara hasret kalan Erzincanlılar karın keyfini çıkardı. Akşam saatlerinde etkisi artıran kar yağışının tadını çıkaran vatandaşlar kendilerini sokaklara attı. Bazıları arkadaşları ile kar altında yürümeyi tercih etti, bazıları da kartopu oynayarak gönüllerince eğlendi. Erzincan'da ışıklandırılan parklar kış mevsimin güzelliği ile bütünleşince kart postalları aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Arkadaşları ile kar içerisinde güreşenler, kendilerini karın içerisine atanlar ve kar üzerinde halay çeken vatandaşlar ilginç görüntüler ortaya çıkardı.

Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Erzincan çevresinde Erzincan-Erzurum karayolu TIR'ların kaynaması sonucu tek şerit üzerinden yol veriliyor. Erzincan-Gümüşhane D–100 ve Erzincan-Sivas E–80 karayolunda ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmezken, küçük araçlar ise zincirsiz bırakılmıyor.