Erzincan Kent Konseyinin Genel Kurul Toplantısı 5393 Sayılı Belediye Kanununun 76. maddesine istinaden Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır, AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Ticaret Odası Başkanı Selçuk Polat, Muhtarlar, Kamu Kurum Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve Meslek Kuruluş temsilcileri katıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Erzincan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Celil Atilla Uymaz’ın kent konseylerin kuruluşu ve görevleri ile ilgili bilgiler vermesiyle başlayan toplantıda, öncelikle divan kurulu üyeleri seçildi.Divan kuruluna Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektör danışmanı Doç.Dr. Abdülkadir Çoban ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat seçildi.
EL BİRLİĞİYLE KENTİMİZİ MARKA ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ
Daha sonra Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “ Kent konseyinde alacağımız kararlarda ve uygulamalarda sorumluluğu paylaşmış olacağız, el birliğiyle kentimizi marka şehir haline getireceğiz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışmalarımızı halkımızın talepleri doğrultusunda planlıyoruz. Şehrimizin en önemli sorunu olan asfalt çalışmalarında ise yılsonuna kadar 100 km’lik asfaltlama hedefimize ulaşacağız. Şehrimizde Cansuyu ve doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Doğalgaz projesinin % 95’i tamamlandı, Cansuyu projesi ise 12.ayda tamamlanacak.” dedi.
Ardından Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise kent konseylerinin yerel yönetimlere büyük katkısı olduğunu söyleyerek, bu çalışmadan dolayı Erzincan Belediyesi’ne teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kent konseyi yönergesi oylandı. Yönergenin 2 maddesi hakkında önerilen değişikler oylanarak kabul edilmesinin akabinde kent konseyi başkanı ve yürütme kurulu üyeleri seçildi. Kent konseyi başkanlığına Erzincan Belediyesi eski başkanlarından gazeteci-yazar Mehmet Buyruk, yürütme kurulu üyeliklerine ise İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Ticaret Borsası Genel Sekreteri ve AB uzmanı Fuat Çamurcu, Çarşı Mahallesi muhtarı İhsan Alparslan ve Şevki Yılmaz seçildi. Yedek üyeler ise Kızılay İl Başkanı Ferit Bayata, Mikro Kredi ve Tisva Bölge Müdürü İbrahim Gürler, Metin Çankaya ile Mahmut Aydın oldu.
Görüş ve öneriler kısmında Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Mehmet Buyruk ise konuşmasında;Kent Konseyi Yürütme Kurulu çok kısa bir süre içerisinde toplanarak çalışma guruplarını ve alt meclislerini kurarak, aktif olarak çalışmaya başlayacak.