Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ramazan Bayramını da içine alan 17 günlük tam kapanma kararı sonrasında Erzincan otobüs terminalinde yoğunluk oluştu.

Tam kapanma süreci Ramazan Bayramını da içine alacağından dolayı bayramı memleketlerine geçirmek isteyen vatandaşlar şehirlerarası otobüs biletlerini tükettiler. Memleketlerine gitmek için Erzincan Şehirlerarası Otobüs Terminallerine giden vatandaşlar yoğunluk oluştururken, terminal çalışanları bu yoğunluğun yarın sona ereceğini belirtti.

ERZİNCAN’DA OTOGAR HAREKETLENDİ

Türkiye genelinde seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından çok sayıda kişi yola çıktı. Erzincan’dan başka illere gitmek isteyen vatandaşlar da Otogara akın etti. Uzun süredir ıssız kalan otogar, tekrardan hareketlendi.

BİLETLER TÜKENMİŞ DURUMDA

Terminalde 2 gündür aşırı yoğunluk olduğunu belirten yazıhane işletmecisi Ümit Öncü, tam kapanmanın 17 gün değil daha uzun süreyle uygulanması gerektiğini ifade etti. Öncü “Kapanmadan dolayı son 2 gündür aşırı bir yoğunluğumuz var. Biletler tükenmiş durumda, ek seferler tükenmiş durumda. Yarına kadar da böyle gideceğini zannediyoruz. Cuma sabahı bu yoğunluğu göremeyeceğiz. Kısıtlamanın 17 gün değil de daha uzun süre olması gerekiyor" diye konuştu.