Erzincan Refahiye spor Teknik Direktörü Ramazan Silin ligin başından bu yana yaptığı 6 karşılaşmanın analizini yaptı.Spor Toto 3. Lig 2. Grup maçı için önümüzdeki hafta Kocaeli’nde Gölcükspor ile karşılaşacaklarını söyleyen Silin, tüm Erzincanlıları şehrin tek profesyonel takımı olan Refahiyespor’a destek vermelerini istedi.
Erzincan Refahiye spor Teknik Direktörü Ramazan Silin açıklamasında; “Lige çok sıkıntılı başladık ve hala sıkıntılarımız devam ediyor.Yani zaten ligin başlamasına 5-6 gün kala geldik. Burada herkes bavulunu toplayıp gidecek durumdaydı.Bir kriz dönemi vardı.İşte Abdulkadir Başkanım bana “bu sıkıntıyı ancak senle düzeltiriz” dedi.Benden çok rica etti ve bunun karşılığında buraya geldim.Benim zaten anlaştığım bir televizyon programı vardı.Onlarla anlaşmıştım ve orayı da feshedip Abdulkadir Başkanımı da kırmayıp buraya geldim.Ama geldikten sonraki takım şekline baktığınız zaman elinde 17 oyunca var ve bunlardan birkaç tanesi de iyi oynuyor, gidiyor.Gelen oyuncularda A2 ve Bal Ligi’nden gelen oyucu gurubu var.Ligi bilen elit oyuncumuz çok az durumdaydı.Tabi yine son 4-5 gün kala 5-6 oyuncu araya sıkıştırdık.Bunlar Deniz gibi, Tahir gibi, Birkan gibi, Hüseyin Büyük gibi bilinen bazı oyuncuları buraya doğru empoze etmeye çalıştık. Bu arkadaşlarımızda bizleri kırmadı ve anlaştılar.Daha sonra geçen senelerden Hakan Tice vardı, Okan Akdeniz vardı ama en büyük sorunlarımız son günler olduğu için ve çoğu da kampı görmediği için fiziksel sorunumuz vardı.
Lige başladık ve tabi ekonomik ve maddi olarak sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Yeni bir yönetim geldi, yeni bir başkan geldi.Onlarda en kısa zamanda sıkıntıları çözecekler.Ama ben burada gerçekten en büyük fedakârlığı futbolcuların yaptığına inanıyorum. Geldikleri günden beri hem antrenman performansları, hem yaptıkları işte ve gösterdikleri iş disiplininden saygı duyulacak bir ekibe sahibim.Oyuncu kalitemiz azdır veya çoktur, bunu konuşmuyorum.Kapasitemiz ve kalitemiz kısıtlıdır. Ama futbolda zor oyunu bozar.Bizde zor oyunu bozar şeklinde çalışıyoruz. Bazı kaliteli oyuncularımızın öne çıkması için çalışıyoruz.Ama her şeyden önce çok karakterli bir oyuncu ekibine sahibim.Onlara gösterdikleri sabırdan dolayı çok teşekkür ediyorum.Biraz daha sabrettikleri zaman hem maddi olarak hem de manevi olarak rahatlayacaklar.Tüm şehrin saygı duyması gereken karakterli futbolcu grubuna sahip oldukları için gurur duymaları lazım.Başka bir ekiple olsaydık farklı şeyler olabilirdi.Şu anda da futbolcularımız aynı şekilde devam ediyor.Oynadığımız 6 maçtan almış olduğumuz 2 beraberlik, 1 galibiyet ve 3 mağlubiyetlik bir periyodumuz var.Oynadığımız takımlarda bilindiği üzere şampiyonluğa oynayan takımlardır. Sancaktepe maçı haricinde oynadığımız 2 deplasman takımına karşıda iyi top oynadık. İçeride kendi sahasında alınan puanlar her zaman iyidir.
Şu ana kadarda içeride rakiplerimize yenilmedik. Çine Madranspor maçını da o motivasyonla yendik. Benim ve takımımın hedefi 15 ve bu 15’in üzerindeki puanları almaktır. Onun üzerindeki puanları alırsak ona göre planlarımız yaparız ve ona göre de takviyeler yapılacak.Ama şuan benim için en önemli oyuncular bunlardır.Bu futbolcularla da en iyisini yapacağız. en mümkün olduğu kadarda bu kadroyla işi götürmeye çalışacağız.Çünkü karakterli ve duruş sağlayan bir ekiple çalışıyorum. Bundan sonrada yeni gelen yönetim kendine düşeni yapacak. Bu hafta sonu yaptığımız maçta taraftarımıza teşekkür ederim.Gerçekten çok büyük destek verdiler. Bu hafta Gölcük deplasmanına gidiyoruz ve haftaya da Yeşil Bursa gelecek. 2 deplasman ve içeri maçında, bizim hedefimiz inşallah 3’te 3 yaparız.Ama biz kendi planlamamıza göre en azından deplasmanda birinden birini yenebilirsek hele de Yeşil Bura’yı yenersek, 5,6,7 gibi puanlarla kapatırsak iyi olur ama üstü olursa da harika olur. Ama mümkün mertebe 5 puanın altına düşmeden bu 3 maçı kapatmaya çalışacağız. İnşallah bunu da başaracak gücümüz var.Çocuklar her geçen gün toparlıyorlar ve inşallah iyi olacak.
Ben tüm Erzincan halkını, burada yaşayan, yaşamayan, şehir dışında olan, Avrupa’da olan tüm herkesi çağırıyorum. Bir tane profesyonel takım var. Herkesin bu takıma sahip çıkması gerekiyor.Şu an takımda oynayan futbolcu kardeşlerim kadar dışarı olan kardeşlerim duyarlı olurlarsa kesinlikle Erzincan Refahiyespor takımı bu ligde ciddi bir yere gelir ve ciddi işler yapabilecek ortamı da sağlayabilirler. Bu şehrin her türlü gücü var Önemli olan bunu eyleme geçirmektir.Tüm halkımızı maçlara bekliyoruz. Bizim yanımızda olsunlar yeter” dedi.