Bugün gün içerisinde Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayati Gürkan, Erzincan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Yapınca, Erzincan Ziraat Odası Başkanı Tamer Geyik ve Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Faruk Günay, Erzincan Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkan Yardımcısı Namık Poleter Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda Şeker Fabrikasını Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında satın alacaklarını açıklamışlardı.

Daha üzerinden 24 saat geçmeden Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ahmet Tanoğlu, Erzincan Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin olarak Erzincanlı iş adamlarıyla kuracakları şirket ile fabrikayı satın alarak Erzincan’ımıza mal etmek istediklerini belirtti.

Bir basın toplantısı düzenleyen Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ahmet Tanoğlu yaptığı basın açıklamasında; “Şeker fabrikamızın Erzincan’a kazandırılmasıyla ilgili olarak yapacağımız istişare toplantısına hoş geldiniz. 2 Ağustos 2017’de Erzincan Ticaret Odası seçimlerine katılacağımızın startını vermiştik. Tek sevdamız Erzincan sloganı ile yol haritamızı hemşerilerimizle paylaşmıştık. Seçimlerin ertelenmesi bizi asla yolumuzdan saptırmadı. Hatta zamanın uzaması ile iş adamlarımızın ziyaretlerini daha rahat yapabildik. Şehrimizin sorunlarını uzun uzadıya tartışıp çözüm önerilerini hemşerilerimizden aldık. Bu anlamda odamız üyelerine müteşekkir olduğumuzu arz etmek istiyorum. Tüm herkesin takip ettiği Şeker Fabrikaları ki içerisinde Erzincan’da var. Şeker fabrikasının satışa çıkarılması bizleri gerek şehrin evlatları olarak gerekse iş adamları olarak önemli bir sorumluluk altına itti. Bu fabrika ülke evlatlarının çok zor şartlar altına kurup bize emanet ettiği ve bacası tüten tek Cumhuriyet emanetidir. Bu fabrikaya sahip çıkmak sanki geçmişimize sahip çıkmak anlamına gelecek. Yeni nesle ise onurlu bir miras bırakmak gibi geliyor. İnanıyorum ki sizlerde aynı hassasiyeti düşüyorsunuz. Biz istiyoruz ki bu fabrika Erzincan’ın olsun. Köylünün çiftinin bu şehirde yaşayanların olsun. Bunun içinde ne gerekiyorsa biz varız diyoruz. Bizim sloganımız hep birlikte Erzincan artık bu ifadenin hayat bulmasını istiyoruz. Kendi fabrikamızı Erzincan’ımıza mal etmek istiyoruz. Sahibi olduğumuz fabrikamızın sahiplerinde kalmasını istiyoruz.

Biz Bunu Başarırız!

Biz bunu başarırız yeter ki birlik olalım yeter ki birbirimize güvenelim. Torku nasıl başardıysa Aşkale nasıl başardıysa bizde başarırız. Türkiye’nin en kaliteli şekerini ve buna bağlı ürünleri Erzincan’a ve ülkemize kazandıracak bir yolu birlikte açabiliriz. Bunun için dersimize çalıştık. Hesaplarımızı yaptık. Değerli Erzincan halkının manevi desteğini, Sayın Başbakanımızın şehrimize olan sevgisini ve bu ekibin azmini bir araya getirip bu işi sonuçlandıracağız. Erzincan Şeker fabrikası kaldığı noktadan hizmetine devam edecek. Çiftçinin traktörcünün yüzü gülecek. Onlarda kazanacak Erzincan’da kazanacak. İnanıyorum ki bizde görevimizi yapmanın mutluluğunu yaşayacağız.

Daha önce yaptığımız basın toplantısında yaktığımız ateş yerini buldu. Herkesten güzel eleştiriler aldık. Bundan sonra şehrimizin kıymetli kuruluşları olan Ticaret Odası, Esnaf Odası, Ticaret Borsası, PANKO Birlik, Damızlıklar Birliği, Şeker Sendikası bu ışığı daha da büyütmelerini istiyoruz. Bu karşı olan sorumluluğumuzdur. Bir iltifat değil borcumuzdur” dedi.

Daha sonra Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Tanoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.