Kuzey Doğu Kalkınma Ajansının güdümlü proje desteği kapsamında yürütülen ve Ticaret ve Sanayi Odasının başvuru sahibi olduğu süt işleme tesisi projesinde tesis olarak kullanılmak üzere proje ortaklarınca satın alınan, geçmiş yıllarda Vossloh Rail Technologies Limited Şirketine ait olan ve 3200 m2 kapalı alanı bulunan fabrika binası ile ilgili olarak, fabrika binasını süt işleme tesisine dönüştürmek üzere yapılan çalışmalar hız kazandı.

Tesisin, gıda üretim ve hijyen şartlarına göre yapılacak olan alt yapı çalışmaları, zemin kaplaması, iç mimarisi ve dizaynı ile ilgili olarak yapılan incelemede, çizilen projeye göre makine ekipmanların yerleri, üretim hattı, soğuk hava deposu ve gelecek olan makine parkur alanların yerleştirilmesi ve zemin kaplamaları çalışmalarına başlandı.

Yapılan yerinde incelemeye, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Sinan Şengül, Genel Sekreter V. Şule Arslan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay, Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Şubesi yetkilileri, Kudaka İl Koordinatör V. Bedrettin Uzun ve ilgili firma yetkilisi katıldı.