Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, şehrin tarım ve hayvancılığına katkı sağlayacak projelere imza attı. 
Projenin destekçisi olan AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır projeye ilişkin olarak yaptıkları açıklamada: “Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’mizin 2019 yılında hazırlayarak, kısa adı DAP olan Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunduğu ”Erzincan Hayvancılığında verimliliğin artırılması” konulu ve yaklaşık bedeli 3 Milyon 600 Bin TL olan Kanatlı, Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Üretim Barınağının yer aldığı projemizin ilk basamağı olan Bin Gezen Tavuk kapasiteli kanatlı hayvan barınağı, ekipmanlarıyla birlikte 2020 yılında, 600 Bin TL bedelle finanse edilmiş ve 2021 yılında faaliyete geçirilmiştir. Projenin ikinci basamağı olan 50 Küçükbaş Hayvan Barınağı ise 2021 yılında 1 Milyon TL olarak finanse edilmiş olup, şuan ihale aşamasındadır. Projemizin üçüncü basamağı 2022 yılında bütçesi 2 Milyon TL olan 10 Büyükbaş hayvan barınağı yapımıyla tamamlanacaktır. Bu sayede Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı öğrencileri ile bölgemiz çiftçilerine, Ziraat Mühendislerimiz ve Veteriner Hekimlerimiz tarafından bu alanlarda uygulamalı eğitim yaptırılarak, bölgemiz hayvancılığına katkı sağlanacaktır.
“Ekilmeyen Bir Karış Toprak Kalmasın”
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kurulumunu üstlendiği kapalı sera alanında “Ekilmeyen bir Karış Toprak Kalmasın” anlayışı ile Tarım Alanı öğrencilerimiz, uygulamalı eğitimlerini yaparak 2020 yılında yaklaşık 30 Bin adet sebze ve süs bitkisi fidesi üreterek üreticilerle buluşturdular.  2021 yılında üretim kapasitesi artırılarak, içerisinde sebze çeşitlerinin, tıbbi aromatik bitkilerin ve süs bitkilerinin yer aldığı 60 Bin fide üretimi yaparak, üreticilerimizle buluşturmuşlardır. Ayrıca seramızda mevsim dışı zamanlarda çeşitli sebzeler üretilerek halkımızın hizmetine sunulmuştur.  Okul olarak 2022 yılı hedefimiz ise aynı anda en az 1 Milyon fidenin üretilebileceği tam otomasyonlu bir sera alanı projesi hazırlayarak faaliyete sunmaktır. 
2020 yılında projesini sunduğumuz ve kısa adı KUDAKA olan, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 525 Bin TL bedelle finanse edilen “Tarım ve Hayvancılık Alanında Girişimcilik ve Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi” konulu projemiz kapsamında, Hidroponik (Topraksız Tarım Sistemi) ile yaklaşık 20m² lik kapalı bir alanda, 365 gün boyunca yaz-kış iklim faktöründen etkilenmeden, daha az su ve enerji tüketerek, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tüketeceği, onların doğasına uygun olan yeşil ot (hasıl) üretim merkezi kurularak faaliyet geçirilmiştir. Aynı proje kapsamında aynı anda yaklaşık 2 Bin tavuk civcivinin üretiminin gerçekleştirileceği kuluçka merkezi tesis edilmiştir. Merkezimizde bu yıl ilk etapta yaklaşık 2 Bin yumurta tavuğu civcivi üretimi yapılarak üreticilerimizle buluşturulmuştur. 
 Ayrıca Laboratuvar Hizmetler Alanımıza yeni ekipmanlar kazandırılmıştır. Bu sayede öğrencilerimize ve bölgemiz çiftçilerine uygulamalı eğitim yapacakları modern tesisler ve ekipmanlar kazandırılmıştır. Tüm bu projelerin desteklemesinde hiç şüphesiz AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Sayın Binali Yıldırım’ın büyük katkıları bulunmaktadır. AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere Erzincan Valimiz Mehmet Makas’a, AK Parti Erzincan İl Başkanımız Mehmet Cavit Şireci ve teşkilatına, İl Milli Eğitim Müdürümüz Aziz Gün’e teşekkürlerimizi iletiyoruz. Memleketimizin derdiyle dertlenmeye, şehrimiz ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz. Salgın sürecinden kurtulmak için hep birlikte tedbirlere uyalım” ifadelerini kullandılar.