Erzincan Damızlık ve Sığır yetiştiricileri birliği başkanı Faruk Günay 31 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirecekleri olağan genel kurul öncesi yaptığı açıklama ile yaptıkları ve yapılacak olan projeleri hakkında bilgi verdi.

Birlik başkanı Günay açıklamasın da; “31 Mart 2018 tarihinde olağan genel kurulumuz var. Çoğunluk sağlanmadığı takdirde 8 Nisan’da çoğunluğa bakılmaksızın genel kurul yapılacak. Güzel şeyler yaptığımıza inandığımız birliğimizi 2003 yılın da kurduk ve kurduğumuz birliğimizi güzel noktalara getirdik. Özellikle çiftçilerimize bir hayli hizmetler ve imkânlar sunduk. Getirdiğimiz hayvanlar ile topladığımız sütler adeta Erzincan’da marka haline geldi.

Erzincan’ın bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu her seferinde söyledik ve bu söylemimizin arkasında durarak başardığımıza inanıyoruz. Tüm çiftçi ve üyelerimizden bu işe yapmak için bir dönem daha yani dört yıl daha istiyoruz.

Hedeflerinde iki adet süt fabrikası olduğunu belirten Damızlık ve Sığır yetiştiricileri birliği başkanı Günay, ayrıca düve merkezi ve hayvan borsası kurulacak. Sivil toplum kuruluşları ile birlikte kurduğumuz şirketimiz de inşallah şeker fabrikamızı da çiftçimiz, esnafımız ve iş adamlarımız ile birlikte satın alarak Erzincan’ımıza sunmak istiyoruz. Erzincan İlimizin Doğunun Tarım ve Hayvancılık bölgesi haline getirmek istiyoruz. Tek amacımız bu” ifadelerini kullandı.