Erzincan Merkez köylerinden Uluköy’de 100 çiftçiye 2’şer dekar olmak üzere toplamda 200 dekar sera alanı kurulum projesi uygulanmaya başladı. Projeyle ilgili olarak bilgi veren AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır yaptıkları açıklamada; “ Erzincan’da sera alanlarının yaygınlaştırılması amacıyla Merkeze bağlı Uluköy köyünde 100 çiftçiye 2’şer dekar olmak üzere toplamda 200 dekar sera alanı kurulum projesi uygulanmaya başlamıştır. 
Bu proje sayesinde sebzecilik üretiminde Erzincan'da öncü olan Uluköy Köyünde daha kaliteli ve verimli bir üretime geçilecektir. 3 Milyon TL(%25) Tarım ve Orman Bakanlığı Bakanlığı, 3 Milyon TL (%25) Erzincan İl Özel İdaresi ve 6 Milyon TL (%50) çiftçi katkısı ile toplam 12 Milyon TL olan proje Erzincan İl Özel İdaresi tarafından ihale edilecektir. 
Erzincan’daki sera alanı 2017 öncesi 42 işletme ile 90 dekar iken; mevcut durumda 134 işletme ile yaklaşık 300 dekardır. Bu projenin hayata geçirilmesi ile toplam alan 500 dekara ulaşacaktır. Seracılık ile birim alandan maksimum gelir sağlanacak, yılda iki ürün alınabilecek, yetiştiricilik periyodu uzayacak, Pazar imkânı artacak, iş istihdamı sağlanacak, tarıma dayalı sanayi gelişecek, standart kalitede ürün üretilecek, markalaşma sağlanacak ve çiftçi refahı artacaktır. Yapılacak seralar üretim sezonunda faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Bu projede büyük emekleri olan başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Tarım Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Erzincan Valimiz Sayın Ali Arslantaş’a, ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandılar.