Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Erzincan Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarıyla biraraya geldiler.

Beyefendi Kafe’de düzenlenen programda Erzincan Valisi  Ali Arslantaş’a, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kemal Akpınar, Protokol Müdürü Ömer Uslu ve İletişim Başkanlığı İl Müdürü Yahya Tekin eşlik etti.


Programda konuşan Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Koşan; “karşılaştıkları tüm olumsuz koşullar içinde mesai mefhumu gözetmeden görevlerini yerine getiren, tarafsızlık ve objektiflik anlayışından ödün vermeyen değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü gönülden kutluyorum.” dedi.


Ardından konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun; “Sürekli kendini yenileyerek daha kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda çalışan, kamuoyu ve kamu arasında köprü kuran, kamuoyunun nabzını tutan, ülkemizin gelişen ve güçlenen demokrasisine önemli katkıları olan basınımız görevini büyük gayretler sarf ederek yerine getirmektedir.


Bu önemli görevi icra eden başta yerelde çalışan gazetecilerimiz olmak üzere tüm gazetecilerimizin bu özel gününde yanında olduğumuzu belirtir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.”dedi.


Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise yaptığı konuşmada; “Basın mensuplarımızca objektif, tarafsız, cesurca bir tavrın sergilenmesi ideal bir toplumun oluşumuna da katkı sağlayacaktır. Dünyadaki gelişmelerden bizleri haberdar edebilmek adına görevlerini yerine getirirken canını bile feda etmekten çekinmeyen basın mensubu her bir arkadaşımızın, güçlü demokratik bir toplum için çabalarını sürdüren bu konuda emek veren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyoruz.”dedi.


Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı konuşmada; “Zaman mefhumu gözetmeksizin, savaş ve afet anları gibi en zor koşullarda bile her zaman mesleklerinin gereğini yerine getirerek kamuoyunun yaşananlardan haberdar olmasını sağlayan basın mensupları; fedakârlık, sorumluluk ve özveri isteyen son derece önemli bir mesleği icra etmektedirler.


Basın çalışanlarımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, kamuoyunu hızlı, tarafsız ve doğru bir şekilde bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine olan inancım tamdır.


Bu duygu ve düşüncelerle, bu zor görevi tarafsız, objektif ve basın ahlâk esaslarına bağlı bir şekilde yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”dedi.


Konuşmaların ardından sohbet ortamında geçen programda basın mensupları meslek hayatlarında yaşadıkları anıları Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Sayın Süleyman Karaman ve Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun ve diğer meslektaşları ile paylaştı.


Programın ardından Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Koşan ve yönetim kurulu üyeleri bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmayan Erzincan Valisi  Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’a teşekkürlerini ilettiler.