Erzincan Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada "Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayımlamıştır. Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer vermiştir:

“İslam dünyasında büyük bir özlemle beklenen, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e hep birlikte kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Ramazan Ayı, insanlar arasında paylaşma ve dayanışma duygularının doruğa çıktığı, gönüllerin birleştiği, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, cömertliğin ve yardımseverliğin zirveye ulaştığı aydır. Bu mukaddes iklim, gönül dünyamızda kendimizi muhakemeye çekmek için bir vesile olduğu gibi, etrafımızda yaşanan sıkıntıların, dostluk ve kardeşlik duygusu ile ortadan kaldırılabilmesi için bir imkan ve fırsattır. Yoksul ve yoksun kardeşlerimizin yaralarını sarmak, zengin-fakir; genç-yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, aynı saflarda durmak birliğimizi ve dirliğimizi daha anlamlı hale getirecek, daha da güçlendirecektir.

Bereket, bolluk ve yardımlaşmanın alabildiğine arttığı bu kutlu ayda, sabır ve huşu içinde tutulan oruçlarımızın ve yapılan tüm ibadetlerimizin Cenab-ı Allah tarafından kabul edilmesini niyaz ediyorum.

Aynı sofranın etrafında buluşacağımız bu günlerimizin her daim güzelliklere, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ediyor, barış ve mutluluğun egemen olduğu, savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya temennisiyle, başta Erzincanlı hemşehrilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ve bütün İslam aleminin Ramazan Ayını tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”