Erzincan Valisi Mehmet Makas, Kurban Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Makas mesajında "Bu bayrama adını veren kurban, Allah’a kayıtsız teslimiyetin göstergesi, hak yolunda fedakârlığın nişanesidir. Kurban, aynı zamanda öksüz, yetim ve ihtiyaç sahipleriyle kucaklaşmanın, yardımlaşma ve yakınlaşmanın sembolüdür. Bulunduğumuz bu güzel coğrafyada derin kültürel zenginliklerimizin ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Kurban Bayramı’nı vesile bilip milletçe kırgınlıkları ve dargınlıkları unutmalı, kardeşlik ikliminin tesisi için azami gayret göstermeliyiz. Bayrağımıza, vatanımıza ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız.

Güzel hasletlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu bayram günlerinin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermeliyiz. Aziz milletimizin mayasında var olan dayanışma ve kardeşlik ikliminin korunmasında ve daha da pekiştirilmesinde bayramları fırsat bilmeliyiz. İyilikle örülmüş sarsılmaz kaleler kurduğumuz sürece vatan bilinciyle büyüyen çocuklarımız olduğu sürece bayramlarımız bu topraklarda huzurla kutlanmaya devam edecektir.

Aylardır milletçe koronavirüsle mücadele ediyoruz. Bayramda da bu mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Devletimizin ve kurumlarının belirlediği kurallara uyarak, tedbiri elden bırakmadan, maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına riayet ederek bayramımızı kutlar, kurbanlarımızı ihtiyaç sahiplerine dağıtırsak hem kendi sağlığımızı hem de toplum sağlığını korumuş ve bu salgının yayılımını engellemiş oluruz.

Bayram tatili boyunca görevli olan güvenlik güçlerimize, sağlık ekiplerimize ve kamuya hizmet eden tüm çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum. Kurban bayramı vesilesiyle, bu topraklar için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Bugün huzur ve güven içinde bayramımızı kutluyorsak elbette ki yiğit, hamiyetli vatan evlatlarının azmi, kudreti ve fedakârlığı sayesindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Erzincanlı hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu günlerin milletimize, ülkemize ve İslam âlemine barış, huzur, sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum.” dedi.