Erzincan Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Erzincan Valisi Sayın Mehmet Makas, Yeni Yıl münasebetiyle bir mesaj yayımlamıştır. Vali Makas mesajında şu görüşlere yer vermiştir:

“Takvimlerden bir yılı daha acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. 2020 yılı tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz için de hayatın olağan akışı dışında gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Salgın hastalık ve yaşanan depremler hepimizde derin etkiler bıraktı. Vefat haberleriyle sarsıldık, virüse yakalanan yakınlarımızın sağlık durumlarıyla ilgili endişeler yaşadık. Bunca badireye rağmen sevgiyi, dayanışmayı, vefayı ve diğergamlığı büyüttük. 


“Zaman her şeyin ilacıdır.” sözü çaresizliğin, umutsuzluğun simgesi değil bilakis dirayetin, mücadelenin, sabrın ve metanetin ruhunu yansıtan bir sözdür. Yeni yılda umudumuzu kaybetmeden, ülkemize, insanımıza ve özellikle genç nesillere yarınki büyük Türkiye’yi inşa etmeye, üretmeye, her alanda yenilik peşinde koşmaya devam edeceğiz.


 Devletimizin tesis ettiği huzur ve güven ortamı içerisinde, geçmişimizden aldığımız güçle, sürekli değişen dünya şartlarının sağladığı yeni fırsatlarla sorumluluklarımızı en iyi şekilde bilerek ilimizin ve ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine katkı sağlamanın çabası içerisinde olacağız.


Bu duygu ve düşüncelerle, birlik ve beraberlik içerisinde karşıladığımız 2021 yılının ilimize, ülkemize ve gönül coğrafyamıza sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyor, tüm hemşehrilerimin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum.” demiştir.