Erzincan’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte gizli buzlanma riskine ve ani kar yağışına hazırlıklı olmak isteyen sürücüler, lastik işletmelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

Zorunlu kış lastiği uygulamasına geçilmesine sayılı günler kala, oto lastikçilerde lastik değişimi mesaisi hızlandı. Lastikçilerde kuyruk oluşurken işletme sahipleri yoğunluktan memnun.

İNSANLARIN EMNİYETLERİ AÇISINDAN KIŞLIK LASTİKLERİNİ TAKMASI GEREKİYOR

Oto lastik işletmecisi Tacim Arslan, “Kar yağdı havalar soğuyor, insanların kışlık lastiklerini takması gerekiyor, emniyetleri açısından sağlıkları açısından lastiklerini değiştirmeleri lazım dedi


İŞLERİMİZDE YOĞUNLUK OLUŞMAYA BAŞLADI

Diğer bir işletmeci Yusuf Nergiz ise 1 Aralık kar lastiği zorunluğu dolayısıyla bayağı yoğunuz, hemşerilerimizin can güvenliği açısından lastiklerini taktırmalarını diliyoruz diye konuştu.  
Cemal Başgöze ise kış mevsiminden dolayı mevsimsel bir yoğunluk var,  müşterilerimize tavsiyemiz hava sıcaklığının 10 dereceye düşmesinden sonra kışlık lastiklerini değiştirmeleridir. Şu anda yoğunluktan dolayı sıra oluştuğunu sözlerine ekledi.