Erzincan’da Sağlık tarihinde yine Son Başbakan Binali Yıldırım’ın himayelerinde bir ilke imza atan AK Parti Erzincan Milletvekilleri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada; “Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca, 18 bini sözleşmeli sağlık personeli, 14 bini sürekli işçi olmak üzere 32 bin personel alınacağını duyurmuştu. Bu kapsamda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde hizmete açılan 250 yataklı ek binamızla birlikte ortaya çıkan personel ihtiyacına ilişkin yoğun çabamızla ilimizde 195 Kişi Yardımcı Sağlık Personeli, 178 Kişi Temizlik, 40 Silahsız Güvenlik Görevlisi ile 10 Klinik Destek elemanı olmak üzere 228 personel alınacak. 
Toplamda Erzincan’a verilen kadro sayımız 423 kişi oldu.  Şuana kadar ilimize hiç bu denli sayıda sağlık personeli birden tahsis edilmemiştir. Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın himayelerinde uzun ve ısrarlı çalışmalarımız Sayın Bakanımızla defaten yaptığımız görüşmelerden sonra ilimizin sağlık çalışanları açısından eksiklerimizi tamamlamayı hedefledik. Bunun neticesinde Bakanlığımızın da onayıyla Erzincan’ımıza İl Sağlığı açısından personel eksiğimiz kalmayacak şekilde kadro tahsisi yapıldı.
                Söz konusu başvurular Yardımcı Sağlık Personeli Alımı için KPSS puanı esas alınarak 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında ÖSYM üzerinden yapılacak. Diğer Sürekli İşçi kadrosu başvuruları ise 26 Mart- 30 Mart tarihleri arasında İŞKUR aracılığı ile internet üzerinden alınacak. Bu atamaların, salgınla daha etkili mücadele etmemize ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Koronavirüs salgını ile mücadele ettiğimiz bugünlerde sağlık ordumuzu güçlendiriyoruz.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında hükümetimiz tarafından açıklanan Ekonomi Destek Paketinin bir bölümüde meclisten geçti. Ekonomi Destek Paketi, ülkemize hayırlı olsun.
Malum destekler kapsamında kısa çalışma ödeneği işveren ve işçi için en önemli desteklerdendir. Kısa çalışma ödeneği şartları iyileştirildi.
Toplam çalışma prim gün sayısı destekten faydalanmak için 600 gün yerine 450 gün, son çalışma süresi ise 120 gün yerine 60 gün oldu. İş verenlerimize hayırlı olsun. Ayrıca 2 Milyon dar gelirliye Bin TL nakit destek verilecek. En düşük emekli maaşı bin 500 TL’ye yükseltildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına düzenli aktarılan kaynak 180 Milyon TL’ye yükseltildi. Emeklilerimize Bin lira bayram ikramiyesi Nisan ayında ödenecek. 80 yaş üstü vatandaşlarımız için periyodik takip programı açılacak.
Tüm halkımıza hayırlı olsun. Biz Erzincan Milletvekilleri olarak Erzincan halkımız adına buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, İl Valimiz Sayın Ali Arslantaş’a, İl Sağlık Müdürümüz Erkan Hirik ve Başhekimimiz Orhan Çimen’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnandığımız yolda hep birlikte yürüyeceğiz” ifadelerini kullandılar.