Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Erzincan ziyaretini değerlendirdiler. 
Erzincan Milletvekilleri yaptıkları değerlendirmede; "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum şehrimizi ziyaretinde bizi müjdelere boğdu. Sayın Bakanımız ile birlikte gelen heyet;çok değerli hemşehrimiz Bakan yardımcımız Mücahit DEMİRTAŞ  ve tüm birimlerin Genel Müdürleri Şehrimizin Çevre ve Şehircilik bakımından tüm sorunlarına çözüm oldular. 
Öncelikle kendilerine çok teşekkür ediyoruz.
Başta Erzincan Belediyemizin Hocabey Kızılay Mahallesi'nde birinci etap çalışmasını başlattığı kentsel dönüşümün ikinci etabını, TOKİ Başkanlığımız, eliyle inşa edilecek. 
Vatandaşımızın rızası çerçevesinde hayata geçireceğimiz proje, 2023'te tamamlanacak. 
Merkez Çarşı olarak bilinen, 480 hak sahibinin bulunduğu, 55 bin m2'lik alanda hayata geçireceğimiz kentsel dönüşüm ile şehrimize yakışır bir görünüme kavuşacak. Başbağlar Mahallesi'nde Polis Lojmanları konutları olarak bilinen alanda riskli binalar kentsel dönüşüm kapsamına alınıyor. Süreçte 83 hak sahibi vatandaşımız hem kira hem de taşınma yardımı alacak. 50 bin ve 100 bin Sosyal Konut Projeleri kapsamında Erzincan merkez ve ilçelerinde TOKİ Başkanlığımız eliyle Bin 192 sosyal konut inşa edilecek. 
Erzincan Belediyemize İller Bankası kanalıyla bugüne kadar 266 milyon lira değerinde 134 altyapı projesinin imalatlarını tamamladığımız Erzincan'da, 30 milyon lira değerinde 8 proje devam ediyor. Bir millet bahçesi bulunan şehrimize 2 millet bahçesi daha kazandırıyoruz. Vasgirt Millet Bahçesi ile Terzibaba Camimizin yanında inşa edeceğimiz millet bahçesi hızla tamamlanıp vatandaşlarımızın hizmetine sunalacak. Erzincan'da bisiklet yollarını artırmak amacıyla Üniversitemiz ve şehir merkezi arasında toplamda 25 kilometrelik bisiklet yolu projesi içinçin Belediyemize 2 milyon TL hibe sağlanacak. 
Polis okulumuza atık su arıtma için ödenek çıkarıldı.

ÇAYIRLI ilçemize Kilit taşı desteği, İLİÇ  ilçemize 1 Milyon TL Millet bahçesi desteği sağlanacak.  KEMAH ilçemiz ise 2 inci 100 bin konut projesi kapsamına konulacak.
-KEMALİYE ilçemizin ise TOKİ ihale yapıldı yakında Temel atılacak. 

KEMAH 250 
KEMALİYE 500 +50
REFAHİYE 500
Üzümlü 500
Altınbaşak 250 +50 
Mercan 250
Mollaköy 250
Çayırlı :500  
OTLUKBELİ 250+ 50 çöp konteyner
Çadırkaya 250 
İliç 1000
Çağlayan 250
Altınbaşak 250
Kargın 250
Şehrimiz adına sayın Bakanımız Murat KURUM’a Erzincan’a verdikleri desteklerden ötürü çok teşekkür eder
Çalışmalarında başarılar dileriz" ifadeleri kullandı.