Erzincan da maddi durumunun yerinde olmadığını belirten bir vatandaş elektrik borcu yüzünden evinin elektrikleri kesilmesiyle evinin önünde bulunan ve yüksek gelirimin olduğu elektrik direğine tırmandı.Görevlilere zor anlar yaşatan Okan Bingölo adındaki vatandaş tekrar elektriklerinin bağlanması üzerine bulunduğu yerden aşağıya indi.
Edinilen bilgiye göre olay Erzincan merkeze bağlı Geçit beldesi Munzur mahallesi 127 sokak da meydana geldi.Daha önce bir kaç kez ARAS elektrik tarafından elektrik borcu yapılandırılan Okan Bingölo borcunu ödemekte güçlük çekince görevliler ikamet ettiği evin elektriğini kesmek durumunda kaldı. Bunun üzerine çılgına dönen Okan Bingölo evinin önünde bulunan ve yüksek gelirimin olduğu elektrik direğine tırmanarak yaşadıklarını protesto etti.
Elektrik Direğinin Altına Branda Çekildi
Direğe tırmanan Okan Bingölo görevlilere zorluk çıkarması üzerine olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Erzincan Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri güvenlik amacıyla elektrik direğinin altına branda gerdi. Aşağıya inmesi için ikna edilmeye çalışan Okan Bingölo yaşadıklarına isyan ederek ve maddi durumunun yerinde olmadığını söyleyerek evinin elektriklerinin kesildiğini ve çocuklarının mağdur olduğunu belirtti.
Polisin yaklaşık yarım saatlik ikna çabasının ardından ARAS A.Ş tarafından elektriklerinin tekrar bağlanması üzerine Okan Bingölo bulunduğu yerden aşağı indi.
Borcun Ödenmesi İçin Sunulan Tüm Kolaylıkları Suistimal Etti
Yaşanan olay üzerine ARAŞ A.Ş yetkililerinden alınan bilgiye göre söz konusu vatandaşın 925 TL elektrik borcu olduğunu ve bu borcun ödenmesi için gereken tüm kolaylıkların sağlandığı belirttiler.Hatta söz Konusu borcun taksitlendirildiğini de belirten ARAŞ A.Ş yetkilileri yapılan çok sayıda uyarılara rağmen borcun ödenmediğini ifade ettiler.
Yaşanan olayların ardından Okan Bingölo polis tarafından ifadesinin alınmak üzere karakola götürüldü.