İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Erzincan sessizliğe bürünürken, hizmet sunan belediye ekipleri ise kaldırımları köpüklü ve tazyikli suyla yıkayarak dezenfekte ediyor.  


Korona virüs salgınının yayılımını önlemek amacıyla İçişleri Bakanlığınca hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Gece 21.00’den itibaren başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, Pazartesi günü saat 05.00’e kadar uygulanacak. Erzincan’da koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yoğluğun en fazla olduğu cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu. İnsan yoğunluğunun az olmasını fırsat bilen belediye ekipleri ise çalışmalarında hız kesmedi.  Ekipler sessizliğe bürünen kentin en işlek caddelerinde kaldırımları köpüklü ve tazyikli suyla yıkayarak dezenfekte ediyor.  Erzincan  Belediyesi dezenfekte  çalışmaları kapsamında, ortak kullanım alanları olan ibadethaneler, toplu ulaşım araçları, otobüs durakları, otogar ve topluma açık birçok alanda ilaçlama çalışmasını sürdürüyor. 
Öte yandan, cadde ve sokaklarda görev alan polis ekipleri ise araçları tek tek durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Denetimler çerçevesinde sadece kısıtlamadan muaf olan işçi ve kamu personellerin sokağa çıktığı gözlemlendi.