Visa Kızlar Sahada Futbol Okulları açılışı hızla devam ederken 8. durağı Erzincan oldu.  Ücretsiz futbol okullarında, 9-14 yaş arası kızlar, profesyonel antrenörlerden futbol eğitimi alacaklar. Erzincan'daki Visa Kızlar Sahada Futbol Okulu, Erzincan Gençler Gücü Spor’da kurulan altyapı ile faaliyete başladı. 


Visa, kadınların her alanda güçlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalara,Visa Kızlar Sahada Futbol Okulları ile bir yenisini daha ekledi. Visa ve Kızlar Sahada iş birliğiyle, Adana, Ankara, Erzincan, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Şanlıurfa, Ordu ve Manisa’da açılan ücretsiz futbol okullarında 9-14 yaş arası kızlar profesyonel antrenörler tarafından eğitilmeye başlandı. Eğitimlerdeki tüm araç ve ekipmanlar da okullar tarafından sağlanıyor.


Erzincan’daki Visa Kızlar Sahada Futbol Okulu,Erzincan Gençler Gücü Spor’da kurulan altyapı ile çalışmalarına başladı. 31 ilden 40 kadın kulübü başvurdu Visa Kızlar Sahada Futbol Okullarının hazırlık sürecinde Türkiye’deki tüm kulüplere yapılan çağrıya 31 ilden 40 kadın futbol kulübü ve 90 antrenör (48’i kadın, 42’si ise erkek) başvurdu. Aralarından 9 ilde 9 kadın futbol kulübü seçildi. İlk aşamada okullarda 9 antrenör, 208 çocuk futbol okullarına dahil oldu.


Erzincan lisesi çok amaçlı toplantı salonunda yapılan programda Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü Başkanı Bülent Sarıkaya böyle bir programın Erzincan da yapılmasından mutlu olduğunu dile getirerek katılımcılara ve Ailelerine teşekkür etti.


BAŞARABİLECEĞİNİ BİZE GÖSTERDİ
Sporcuların ve Ailelerin katıldığı programda bilgiler veren pskoloji danışman ve Eğitimci Kiraz Öcal, " Aile buluşması ve futbolcuların malzeme dağıtımını gerçekleştirdik. Ailelerle sohbet ettik. Çocuklarını futbola göndermeye nasıl karar verdiklerini sorduk. Ailelerden biri "Başta kızımın futbol oynamasını hiç istemedim. Karşı çıktım. Kızım çok içine kapanıktı, futbol oynamaya başladığı günden beri çok sosyalleşti ve iletişim kurmaya başladı. Artık kızımın futbol oynaması için en büyük destekçisi benim." Diyerek bize güç verdi. Bir başka minik futbolcumuz ise futbol oynamayı çok sevdiğini, Erzincan'ın uzak bir köyünden gelip tüm zorluklara rağmen antrenmanlara düzenli katıldığını söyledi. Zorlukların üstesinden gelip başarabileceğini bize gösterdi.


ÖN YARGILARIN KIRILMALARI HEDEFİYLE KIZLAR SAHADA KURULDU 
 Futbolun erkek hegemonyasındaki bir spor olmasına karşı kadınların ön yargılarını kırmaları hedefiyle kurulan Kızlar Sahada, zamanla önemli bir dönüşüm yaşayarak Kız çocuklarına daha ön yargıları oluşmadan toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsellik eğitimi, spor psikolojisi gibi konularda eğitimler vererek, bireysel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Kızlar Saha'nın kurucu ortağını yapan Kiraz Öcal ile dönüşüm hikayelerini, VISA sponsorluğunda hayata geçirdikleri Kızlar Sahada Futbol Okullarını, öne çıkardıkları iletişim dillerini ve hedeflerini dile getirdi. Dijital ödemeler sektöründe dünyanın lider şirketidir. Misyonumuz en yenilikçi, güvenilir ve güvenli ödeme ağı aracılığıyla dünyayı birbirine bağlamak; bireylerin, işletmelerin ve ekonomilerin başarılı olmasına ve büyümesine olanak sağlamaktır. Gelişmiş global veri işleme ağımız olan VisaNet, dünyanın dört bir yanında güvenli ve güvenilir ödemeleri mümkün kılar ve saniyede 65.000’den fazla ödemeyi işleme kapasitesine sahiptir. Şirketin durmaksızın yenilikçiliğe odaklanması, her cihazda İnternet üzerinden ticaretin hızla büyümesine katkı sağlar. Aynı zamanda da herkes için, her yerde nakitsiz gelecek hayalinin itici gücüdür. Dünya analogdan dijitale geçerken, Visa olarak markamızı, ürünlerimizi, çalışanlarımızı, ağımızı ve ölçeğimizi ticaretin geleceğini yeniden şekillendirmek üzere yönlendiriyoruz. diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından soru cevap şeklinde katılımcılar bilgilendirildi.