Erzincan’da alınan karar doğrultusunda halkın yoğun bulunduğu cadde ve sokaklar ile ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma duraklarında sigara içilmesini yasaklanmıştı. Alınan bu kararın ardından Erzincan Belediyesi tarafından Ordu Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Halitpaşa Caddesi ve 13 Şubat Caddesindeki kaldırımlara toplam 400 adet “sigara içmek yasaktır bu caddede İl Hıfzıssıhha Meclis kurulunun11.11.2020 tarih ve 1593 nolu kararı gereğince sigara içmek yasaktır” sloganlı stickerlar yapıştırıldı.

Salgının yayılma riski sebebiyle toplu yaşam alanlarında içilmesi kısıtlanan sigara yasağını değerlendiren Erzincanlı Vatandaşlar, yapılan uygulamanın olumlu bulduklarını ve desteklediklerini söylediler.

İŞTE O KARAR

Öte yandan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı 11.11.2020 tarihli kararına istineden şu karar alınmıştı. Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği tüm park, bahçe ve pazar yerlerinde ayrıca Ordu Caddesi üzeri Eski Mit kavşağı ile 13 Şubat Caddesi Devlet Hastanesi kavşağı arası ve Halitpaşa Caddesi üzeri SGK kavşağından, Fevzipaşa Caddesi üzeri Eski Terminal kavşağına kadar, Nerim Tombul Caddesi üzeri ( Ordu Caddesi ile Kırklar Caddesi arası), Ali Kemali Caddesi (Fevzipaşa Cad. kavşağı ile Zübeyde Hanım Cad. kavşağı arası), Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesi üzeri ( Halitpaşa Cad. ile 16. Sok. kavşağı arası), 6 Sokak üzeri ( Ordu Cad. ile İzzetpaşa Cad. arası), Şehit Polis Kenan Ardıç Caddesi üzeri (Fevzipaşa Cad. ile Ali Coşkun Sok. arası) Karaağaç Mah. 758. Sok. üzeri (Şehit Polis Kenan Ardıç Caddesinden Demirci Zahid Usta Caddesine kadar), Fatih Devravut Caddesi üzeri, Buğday Meydanı içerisi ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içilmesinin yasaklanmasına karar verilmişti.