Trafik kuralı ihlallerini ve kazaları önlemek amacıyla Erzincan Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmaların ardından Erzincan şehir merkezinde otomobil hız limitleri yeniden düzenlendi.

Yapılan düzenleme ile ilgili Polisevi’nde bir basın toplantısı yapan Vali Abdurrahman Akdemir; ilimizde yaşanılan trafik kazalarının tüm Erzincanlılarda derin üzüntüye neden olduğunu belirterek; ilimizde trafik kazalarının %35’inin tamamen kural ihlalinden kaynaklandığını ifade etti.

Açıklamasında, şehir içindeki hız limitlerinin ihtiyaca cevap verip vermediğine yönelik çalışmaların yapıldığını kaydeden Vali Akdemir, kural ihlallerini ve trafik akışının normal şekilde seyretmesini sağlamak amacıyla meskûn mahallerdeki hız limitlerini ihtiyaca göre revize edilmesi için 2013 yılı başında yeni bir düzenleme yapıldığını, yeni yapılan çalışmalarında değerlendirilmesiyle yeni hız limitlerinin belirlendiğini ifade etti.

YENİ HIZ LİMİTLERİ NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Açıklamasında yeni hız limitlerinin kısa zaman sonra geçerli olacağını ifade eden Vali Akdemir, “Yeni hız limitlerini ilgili kurumlarımız gerekli işaretlemeleri yaptıktan sonra geçerli olacak ve radar sistemimizi tekrar ilin geneline yayacak şekilde bu hizmetler uygulanmış olacak. Yeni hız limitlerinin Erzincan’a sürücülere hayırlı olmasını diliyoruz.” Şeklinde konuştu.

OTOMOBİLLER İÇİN YENİ HIZ LİMİTLERİ LİSTESİ

Ergenekon Mahallesi 60 km,
Bahçesaray Caddesi 60 km,
Milli Egemenlik Bulvarı 60 km,
Adnan Menderes Caddesi 60 km,
Terzibaba Caddesi 60 km,
Kırklar Caddesi 60 km, 
Kavakyolu TOKİ yolu 70 km, 
75. Yıl bulvarı 70 km, 
Çağlayan yolu 70 km, 
Halitpaşa Cadddesi 70 km,
Işıkpınar yolunu 70 km