Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzinca’ın sağlık ile ilgili eksikliklerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya aktardığını söyleyerek Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma hastanemizde uzman ve pratisyen hekim açığımızın da en kısa sürede giderilmesi konusunu ilettiğini ifade etti.  Ankara’da çeşitli bakanlık ve kurumlara ziyaretler gerçekleştiren Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İstanbul’da da Erzincanlı iş adamları ile bir araya geldi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesini Anadolu da bir dünya markası haline getirme noktasında çalışmalar yaptıklarını belirten Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan ile ilgili sağlık noktasında çok iyi görüşmeler yaptıklarını aynı zamanda üniversitemize yeni bölümler kazandırılması içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

SAĞLIK İLE İLGİLİ EKSİKLİKLERİ AKTARDIM

Ankara ziyaretleri kapsamında İlk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret eden Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan ilimizin sağlık ile ilgili olan eksikliklerini aktardığını belirterek, ihalesi ertelenen ve yeniden ihalesi yapılan devlet hastanesi ve yapımı devam eden hastanenin ilave yatak sayılarını gündeme taşıdığını belirtti. İlk etapta yeterli gözüken fakat Erzincan için zaman içerisinde yatak sayısının yetersiz kalacağını da ilettiğini belirten Rektör Levent, Ek binaya 250 yatak Devlet hastanemizde 500 yatak olarak tamamlanacak dedi.  Rektör Prof. Dr. Levent ayrıca Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve araştırma hastanemizde uzman ve pratisyen hekim açığımızın da en kısa sürede giderilmesi konusunu ilettiğini ifade etti.

DESTEK İSTEDİK 

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ı ziyaretlerinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin, Erzincan’a yakışır bir şekilde  yeşillendirilmesi için yardımlarını talep ettiklerini belirten Levent, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Sinan Aksu ile de Üniversitemiz bünyesinde spor alanında yapılabilecek konularda görüş alışverişinde bulunduk. Orman Genel Müdürümüzü ziyaretimizde ise Üniversitemizin ağaçlandırılması ve yeşillendirilmesi konularında destek istedik dedi.

YATIRIMLAR OLACAK

İstanbul’da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı EKEV ve ERSİAD toplantılarına iştirak ederek Erzincanlı iş adamları ile görüşmeler sağladıklarını ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin daha fazla geliştirilmesi noktasında çok iyi görüşmeler sağladıklarını belirtti.

YENİ FAKÜLTELER MÜRACAATINDA BULUNDUK

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin Erzincan’a en çok katkı yapacağı konulardan bir tanesi Erzincan’ın tarımına katkı yapacağını düşündüğümüz Ziraat Fakültesi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Levent,  Ziraat fakültesinin Erzincan Üniversitemize kazandırılması noktasında oldukça yoğun taleplerle karşılaştıklarını belirterek, Bunun üzerine harekete geçip Ziraat Fakültesi için senatodan karar çıkardık.  Kısa bir süre içerisinde de YÖK e müracaatta bulunacağız. Bunun dışında Açık Öğretim Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi ve İletişim fakültesi müracaatlarında bulunduk inşallah İlimize ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitemize bu bölümleri de kazandıracağız dedi.