Bilgin Elektirk Elektronik Makine firması, motor içerisinde birikmiş kurum, tortu, kalıntı, yanmamış yakıt gibi artıkların temizlenmesini, yanma odası, piston, başları, subaplar, volfler, enjektör uçları, turbo, katalizör gibi yanmanın olduğu emisyon olan tüm parçaları temizleyen yerli bir makine geliştirdi.

Makineyi geliştiren Elektrik-Jeoloji Mühendisi Taha Yasin Bilgin, yaptıkları çalışma ile hem motor sağlığını hem de hava kirliliğinin önlenmesinde önemli etkiler yaratcağını söyledi.

Taha Yasin Bilgin yaptıkları çalışma ile ilgili açıklamasında; “Motor içerisinde birikmiş kurum, tortu, kalıntı, yanmamış yakıt gibi artıkların temizlenmesini, aracın motorunun ilk günkü performansına kavuşmasına ve ayrıca yakıt tasarrufu, sarsıntısız, titreşimsiz çalışmasını sağlar. Makine orta oxy hidrojen gazı üretir, araçların hava filtresinden verilen bu gaz birikmiş kalıntıları parçalar ve yanma odası, piston, başları, subaplar, volfler, enjektör uçları, turbo, katalizör gibi yanmanın olduğu emisyon olan tüm yüzeyleri temizler. Makinamız tamamen imkan ve mühendisliğimiz ile yerli teknoloji ve malzeme ile üretilmiştir. Dünyadaözallikle Avrupa’da emsalleri vardır. Yaygın olarak da kullanılır. Aracın motor sağlığı ve hava kirliliğinin önlenmesi açısından bu makinamızın kullanımı çok önemlidir” dedi.