Yapılan yazılı açıklamada "S.S. Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Olağan Genel Kurul Toplantısı 27 Ocak 2018 tarihinde Kooperatif ortaklarının yoğun katılımıyla yapılmıştır. Genel Kurul'da iki liste halinde seçime geçilmiş, Tüzüğümüz ve Genel Kurula katılan ortakların büyük çoğunluğunun açık oylama ile seçim yapılması talebi üzerine, Divan Başkanı tarafından oylama yaptırılmış, büyük bir oy farkı ile (Beyaz Liste) "Mahmut Özdemir,Bedir Limon- Ali Babacan, Aliekber Bakır,Hakan Sudaş'tan oluşan Yönetim Kurulu, ve Ferhat Arabacı , Sami Karakaş'tan oluşan Denetim Kurulu üyeleri, yedek üyelerle birlikte 3 yıllığına göreve seçilmişlerdir.

Genel Kurul Toplantısının ardından hazırlanan Genel Kurul Toplantı tutanağı , Divan Başkanı ve Üyeleri ile üç Bakanlık temsilcisinin imzasıyla kayıt altına alınmıştır.

Genel Kurul Toplantısının ardından diğer aday listesinin itirazı ilgili Bakanlık ve Kurumlar tarafından yapılan incelemenin ardından kabul edilmemiştir. Yönetim Kurulumuz 08.02.2018 tarihi itibarı ile tescil edilmiştir.

Genel Kurul Toplantısına katılarak bizleri destekleyen veya desteklemeyen tüm Kooperatif ortaklarımıza teşekkür ederiz. Erzincan'daki esnaflarımıza düşük faizli kredi imkanı sağlayan Kooperatifimiz, bundan böyle yeni Yönetim Kurulumuzla hizmete devam edecektir. Tüm Kredi talepleri değerlendirilerek Erzincan esnafının kredi ihtiyacı karşılanacaktır. Kamuoyuna duyurulur"denildi.