Erzincan İl Müfütüsü Mehmet Emin Çetin açıklamasında “Bu müstesna zaman dilimlerini, ilk günden itibaren seher vakitlerinde programlarımıza iştirak ederek bizimle paylaşan kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin, özellikle üniversiteli kız ve erkek öğrencilerimizin programlarımıza iştirak etmeleri bizleri sevindirmekte ve geleceğimize ümitle bakmamıza imkân vermektedir.

Gençlerimizin cami cemaatiyle buluştuğu programlarda Kur’an tilaveti, tesbîhât sohbet ve dualar yapılmakta, kasideler okunmaktadır. Böylelikle bir taraftan kadim kültürümüz yaşatılırken, diğer taraftan gençlik kadim kültürümüzle tanışmaktadır.

Duaların müstecâb olduğu seher vaktinin bereketi ve sabah namazıyla yeni bir güne başlarken şehrimize, ülkemize, milletimize ümmet-i Muhammed’e ve bütün insanlığa barış, huzur, dostluk ve kardeşlik gelmesi için Cenâb-ı Allah’a niyaz ediyoruz.

 

 Namazlarımızı eda ettikten sonra cami çıkışı çorba ikramıyla dinimizin emir ve tavsiye ettiği sevgi, muhabbet, kardeşlik ve paylaşmanın artmasına ve yayılmasına gayret ediyoruz.

Can Erzincan’ımızın güzel insanlarını seher vakti Mescid-i Haram,  Ravza-i Mutahhara, Mescid-i Aksa, Eyüp Sultan ve Hacı Bayram gibi yerlerde yaşanan huzur iklimiyle buluşturmanın gayreti içerisindeyiz.

Bütün vatandaşlarımızı, gençlerimizi ve çocuklarımızı, seçkin konuşmacı ve okuyucularımızın katılımlarıyla icra ettiğimiz Cumartesi günleri sabah namazlarında buluşmaya davet ediyoruz” dedi.