Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sinan Aksu, gençlere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, 2015 yılı sonu itibariyle Türkiye genelinde 200 olan Gençlik Merkezi sayısının 350’ye çıkarılacağını ve yılsonu itibariyle de Gençlik Merkezlerine üye sayısının 1 milyona çıkarılmasına noktasında çalıştıklarını ifade etti.

            Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sinan Aksu, Erzincan’da yapımı devam eden Gençlik Merkezi binasında incelemelerde bulundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü K. Atanur Köseoğlu’ndan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sinan Aksu, Türkiye genelinde gençlik merkezi binalarının hızla yükseldiğini ve il merkezlerinin yanı sıra ilçelerde de gençlik merkezlerinin oluşturulduğuna dikkat çekti.

            2015 yılı itibariyle 200 olan ve yılsonunda toplam gençlik merkezi sayısının 350’ye ulaşacağını hatırlatan Aksu, gençlik merkezlerinde şuanda 864 bin gencin üye olduğunu ve yılsonuna kadar da üye sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

MERKEZLER GENÇLERİN EĞİTİM VE KÜLTÜREL GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR

Gençlik Merkezlerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Genel Müdür Sinan Aksu, “Gençlik Merkezlerimiz Türk gençliğinin eğitimine kültürel gelişimine faydalı olmak için bir devlet politikası şeklinde başlamış bir faaliyetimiz. Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü bir faaliyet alanı. Erzincan gençlik merkezinin yeni binasının inşaatını geziyoruz. bir ay içerisinde açmayı planladığımız bir gençlik merkezimiz. Gençlik merkezlerimizde her türlü eğitime sahibiz. Kültürel eğitim, eğitim amaçlı dersler ve kurslar. Müzik kursları halk eğitim kursları veya gençlerimizin ihtiyaç duydukları herhangi bir konuda bir araya geldikleri ve bize şu dersi şu kursu görmek istiyoruz diye teklif sundukları zaman inşallah o kursunda açılmasıyla ilgili biz gereken eğitmen teminini de sağlayıp gençlerimize bu hizmeti veriyoruz. Çok uç örnekler var bu konuda gençlik merkezimizde. Türkçe dersleri veriliyor yabancı öğrencilerimize. İşaret dili dersleri veriliyor. Osmanlıca dersleri 3 yıldır veriliyor.” dedi.

GENÇLERE YÖNELİK ÇOK SAYIDA PROJE VAR

Gençlik Merkezleri bünyesinde gençlerin gelişimi noktasında ciddi projeler yapıldığını belirten Aksu, “Bizim tüm Türkiye’de pek çok projemiz var. Şehirler Kültürler Projemiz var. Tüm Türkiye’yi gençlerimize tanıtıyoruz, gezdiriyoruz ve bilgilendiriyoruz. Yurt dışı değişim programlarımız var, Gençlik kamplarımız var. Bu yıl Çanakkale savaşlarının 100. yılı olması hasebiyle Çanakkale projelerimiz var. Sarıkamış Malazgirt, Dumlupınar ve daha pek çok tarihimizde önemli saydığımız bizim için değerli olan kahramanlık destanlarını gençlerimize hatırlatıyor onları yad ediyoruz.” şeklinde konuştu.

YILSONUNDA 350 GENÇLİK MERKEZİ TAMAMLANMIŞ OLACAK

Türkiye genelinde gençlik merkezi yapım çalışmaları hakkında da bilgiler veren Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sinan Aksu, “2015 yılı başı itibariyle 200 tane gençlik merkezimiz aktif olarak hizmet etmekte. 2015 yılının sonu itibariyle bu rakam 350 olacak. 200 gençlik merkezimizde şuana kadar 864 bin gençlik merkezi üyemiz var. Yani gençlerimiz faal olarak da 250 bin tane kurs gören bizzat gencimiz mevcut. Bizim Türkiye'de bu yılın ortalarında inşallah 1 milyon üye hedefine ulaşacağız. Netice olarak gençlik merkezi faaliyetlerinin en son geleceği nokta tüm Türkiye'deki ilçe ve il merkezleridir. Biz bunun faydalı olacağı düşüncesindeyiz ve bu gayretle çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

            Sinan Aksu ayrıca; Erzincan’da yapımı devam Gençlik Merkezinin Erzincan’daki gençlere büyük katkılar sağlayacağını ve ilçelerde de bu noktada çalışmalar yapıldığını kaydetti.