Terzibaba Camii Müezzin Kayyımı Zakir Kırıcı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan uğurlama hazırlıkları süresince görevlilerimiz tarafından ilahi ve kasideler okundu. Hacı adaylarını uğurlama törenine Vali Süleyman Kahraman, İl Müftümüz Yavuz Karabayır, Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Mustafa Alıcı, Müftü Yardımcısı Harun Özkan, basın mensupları, müftülük personelimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Vali Süleyman Kahraman ve İl Müftüsü Yavuz Karabayır kısa bir uğurlama hitabında bulundular. Ardından İl Müftümüzün duaları eşliğinde yolcular otobüslerdeki yerlerini aldılar.Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla mukaddes topraklara gidecek olan 87 hacı adayının ve yakınlarının katıldığı tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hacı adaylarının coşkusuna ve heyecanına ortak olmak için törene katılan Erzincan İl Müftümüz Yavuz Karabayır, “Erzincan’dan 87 hacı adayımız bugün yola çıkıyor. Hac farizasını eda ederek inşallah bayramdan sonra yine ibadetlerini bihakkın eda etmiş olarak memleketimize hacı olarak dönmüş olacaklar. Hac ibadeti zor ve meşakkatli bir ibadettir. Hacı adaylarımıza bu yolda sabırlar diliyorum. Hacı adaylarımız manevi yönden kendi iç dünyasında kendi istek ve arzularını dizginlemiş olacak. İnşallah sağ salim ibadetlerini yapar gelirler.


Kendilerini selametle uğurluyor, Rabbimizden ibadetlerini mebrur ve makbul bir şekilde eda etmelerini niyaz ediyoruz. Kendilerinden şehidlerimiz için, ülkemizin içerisinde bulunduğu acılar ve sıkıntılar için de hususi olarak dualar etmelerini talep ediyoruz” dedi. Hacca gidecekler ise Terzibaba Camii önünde heyecan içerisinde otobüslerin hareket etmesini bekledi. Bazı hacı adaylarımız, ’’7-8 senedir hacca gitmeyi bekliyordum. En sonunda Allah nasip etti. Allah her isteyen kullarına da nasip eylesin. İnşallah sağ selamet geri döner geliriz’’ dedi.Yine bazı hacı adayları, ’’Böyle bir duygu anlatılmaz yaşanır. Allah herkese nasip etsin’’dedi. Hacı adayları dualar ile yolcu edildi.İlimizden topluca çıkacak olan hac kafilesi 08.09.2015 tarihinde bu gün Erzurum havayoluyla mukaddes topraklara uçacak. Bu yıl Erzincan’dan normal usullerle 87 kişi hac vazifesi için yola çıkacak. Hac görevinin tamamlanmasıyla birlikte Mukaddes topraklardan ilk dönüşler 12 Ekim 2015 tarihinde başlayacak.

İlimizden topluca çıkacak olan hac kafilesi 08.09.2015 tarihinde bu gün Erzurum havayoluyla mukaddes topraklara uçacak. Bu yıl Erzincan’dan normal usullerle 87 kişi hac vazifesi için yola çıkacak. Hac görevinin tamamlanmasıyla birlikte Mukaddes topraklardan ilk dönüşler 12 Ekim 2015 tarihinde başlayacak…