Erzincan İl Genel Meclisi haziran ayı toplantıları başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun Erzincanlı hemşehrimiz, Binali Yıldırım’ın başbakan olmasında dolayı Erzincan adına büyük mutluluk duyduklarını, meclis olarak bu fırsatı il genelinde hizmete çevirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Erzincan İl Genel Meclisi haziran ayı toplantıları başladı. Erzincan genelinde köy ve ilçelere yapılacak, içme suyu, altyapı ve kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının yatırımlarının görüşüleceği toplantının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde yapılan kongre sonrası AK Parti Genel Başkanı olması ve hükümeti kurma görevinin ardından başbakan olmasının Erzincan’da büyük bir sevinçle karşılandığını söyledi. Erzincan İl Genel Meclisi olarak, daha iyi hizmetler sunmak için bu fırsatı değerlendirmek gerektiğinin altını çizdi. Tuygun açıklamasında bu amaçla yürütülen projelerin yanı sıra yeni çalışmalara da imza atacaklarını ifade etti.
                Meclis Başkanı Tuygun, açıklamasında ayrıca dün gece yayınlanan valiler kararnamesi ile merkez valiliği görevine atanan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’a da görevi süresince çalışmalarından dolayı teşekkür ederek; “ Valimiz Süleyman Kahraman ile uyumlu bir şekilde görev yaptık. Mütevazi kişiliğiyle gece gündüz demeden herkesin yanında olan Vali Kahraman, vatandaşlarımızın da sevgisini kazandı. Kendisine meclis üyelerimiz adına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki görev hayatında başarılar diliyorum” diye konuştu. Tuygun’un konuşmasının ardından ilk gün ki toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.